Haberler

"Bu Bizi Ayıştırmaktan Başka Bir Şeye Yaramaz"

Güncelleme:

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "Kürtlere, Alevilere hak, Sünniye hak. Bu bizi ayıştırmaktan başka bir şeye yaramaz." dedi.

ÖZGÜNDÜZ: BİR GÜN TATİL OLSA NE OLUR?

Konuşmasında yeni Anayasa çalışmalarına değinen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ise, şunları söyledi:

"Kürtlere, Alevilere hak, Sünniye hak. Bu bizi ayıştırmaktan başka bir şeye yaramaz. Bu devlet, bu ülke hepimizin değil mi ' Ben herkesle beraber eşit vatandaş, herkesle benim gibi adil yönetilen vatandaş olmak istiyorum. Azınlıklar cumhurbaşkanlıkta, bakanlıklarda. Herkes nüfusu kadar her yerde temsil ediliyor. Temsilde adalet. İnanır mısınız bölgemizde 2 öğretmenimiz vardı bizim. Öğretmenlik bile onlara çok görüldü. Görevden alındılar. Benim mahallemin içinde liseye şiddetle ihtiyaç varken -düz lise ya da anadou lisesi- imam hatip lisesi kuruldu. Iğdır'a sanki en büyük ihtiyaçmış gibi ilahiyat fakültesi kuruldu. Müftümüzün Caferi toplumu hakkındaki söylemini zaten biliyorsunuz. Bu nasıl bir adalettir ' Bizi ayrıştırarak, hepimize birazcık bir şey vererek olmaz. Bu anayasa bu ülkeye hayır getirmez. Bayramı 9 gün tatil yaptık. Bunu kınamak gibi derdim yok. Bizim de bayramımız. Bu aşura da milletçe bizim yasımız. Bir gün tatil olsa ne olur? ya da biz millet olarak geçmişten beri Türk dünyası olarak tasavvufen Alevi cenahtayız. Velayete inanan bir milletiz. Ali'nin şahı velayet olduğuna inanan bir milletiz. O günü peygamber kutlamış, Allah ayet göndermiş nimetin bugün tamamlandığını. Millet olarak da bunda anlaşmışız. Böyle bir kutlama yapılmış. Bayramınız olarak da bir günde ilave etsek ne olur. Sene de 2 gün bizim hatırımıza. Tatil edilse ne olur 2 gün. Bu sizin Gazi meclise riayet ettiğiniz dönemde olursa varya bu ülkede milyonlarca insan size şükran borçlu olacak."

"İMAM HÜSEYİN'İN EVLATLARIYLA AŞIKLARININ KATİLLERİNİ 3. KÖPRÜYE AD OLARAK KOYMASINLAR"

Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDV) Başkanı Ali Yeral da "Sayın meclis başkanım biz TBMM çatısı altında imam Hüseyin'in safını bırakıp melun Yezid'in safına geçen birilerini o çatıda görmek istemiyoruz. Bu millet içine sindirmiyor. Ümit ediyorum ki siz de sindirmiyorsunuzdur. Eğer gerçekten birileri Hz. İmam Hüseyin'i seviyorsa İmam Hüseyin'in evlatlarıyla aşıklarının katillerini 3. köprüye ad olarak koymasınlar. Eğer gerçekten imam Hüseyin'i seviyorsa bu sadece Hüseyin, Hasan, Ali adı koymakla olmuyor. Hüseyn-i duruş Yezid'lere karşı durmaktır" diye konuştu.

İRANLI TEMSİLCİ AYETULLAH REİSİ: DÜŞMAN, ARAMIZA NİFAK TOHUMLARI SOKMAYA ÇALIŞMAKTADIR

Törene İran adına katılan Ayetullah Reisi de Kerbela'de büyük acılar yaşandığını ifade ederek, "Türkiye ile ilişkilerimizi güçlendiren, Ehl-i Beyt'e duyulan derin sevgidir. Düşman, aramıza nifak tohumları sokmaya çalışmaktadır. Fakat Ehl-i Beyt ve Hazreti Hüseyin'e olan sevgileriniz devam ettikçe bunu asla başaramayacaklardır düşman başarısızlığa uğrayacaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Özgündüz Hüseyin Bin Ali Ali Yeral Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title