Haberler

Eınstein, "Selfie" Çektirip Twıtter'de Paylaştı

Güncelleme:

YTÜ Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde hologram teknolojisiyle sahneye çıkarılan Fizikçi Albert Einstein'e sosyal medya sunumu yaptırıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde hologram teknolojisiyle sahneye çıkarılan ünlü fizikçi Albert Einstein'e sosyal medya sunumu yaptırıldı. Sunucu ile  "Selfie" çeken Einstein'in fotoğrafı twitter'da paylaşıldı.

YTÜ'nün Davutpaşa Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Eğitim Teknolojileri Zirvesi'ne (ETZ14) 1955 yılında hayatını kaybeden Albert Einstein hologram ile katıldı. Sunuculuğunu oyuncu İlker Elibol'un yaptığı zirveye İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek katıldı. Açılış konuşması yaptırılan Einstein, ETZ14 koordinatörü Işıl Boy ile sohbet ettirildi.

EİNSTEİN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ'Nİ YORUMLADI

Işıl Boy'un "Eğitimde teknolojilerinin geldiği nokta hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna cevap veren Einstein, "Ne düşünebilirim ki? Teknoloji çok hızlı ilerliyor ve artık günümüzün ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ben bile bu sayede aranızdayım. Eğitim noktasına dönecek olursak her zaman demişimdir ki, 'öğrenme sadece bilgiden ibaret değildir, öğrenmenin bir yolu da deneyimlemektir' Eğitim teknolojileri araçları ve uygulamalarının sayısız faydaları var. Mesela bu sayede çeşitli formatlarda bilgiyi deneyimleyebiliyorsunuz. Öğrenenler birbirleriyle etkileşim halinde öğrenip yeni yaklaşımlar geliştirebiliyorlar ve en önemlisi de öğrenme zamandan ve mekandan bağımsız olarak gerçekleşiyor" dedi.

SELFİE MODASINA EİNSTEİN'DE KATILDI

"Bu çağda yaşasaydınız sosyal medyayı aktif kullanır mıydınız?" sorusu üzerine "Bu da soru mu şimdi, tabii ki kullanırdım. Görüyorum ki şu an bile benim adıma açılan hesapları yüzbinlerce insan takip ediyor. Sosyal medya altın çağını yaşıyor bu devirde. Hatta Işıl şu an bir Selfie çekip tweet atasım geldi, bana eşlik eder misin?" dedi. Ardından Işıl Boy, holograma dahil olarak, Albert Einstein ile Selfie çekti ve #etz14 "hasthag"ıyle paylaştı. Sosyal medya hesaplarında Albert Einstein Selfie'si büyük ilgi gördü.

SOSYAL MEDYADA AHLAK DIŞI PAYLAŞIM YAPILIYOR

ETZ14'ün sosyal medya oturumunda "Takipçin Kadar Konuş!" İsimli panelde ilk olarak söz alan YTÜ Akademisyenlerinden Teyfur Erdoğdu, sosyal medyaya felsefi bir açısıyla yaklaşarak tespitlerini aktardı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı ve "Sosyal Medya Savaşları" kitabının yazarı Ümit Sanlav,  Bir önceki oturumda YTÜ sahnesinde hologramla yer alan Einstein'in"Korkarım ki bir gün teknoloji, insani etkileşimin önüne geçecek ve aptal bir nesil olacak"söylemini hatırlatttı. Sanlav,  akıllı telefon kullanan her 10 gençten 9'unun uyandığında, daha yataktan kalkmadan elini yüzünü yılamadan sosyal medya etkileşimlerini kontrol ettiklerini söyledi.

"Odun Herif" markasıyla fenomen olan Kadir Doğrubakar,"Odun Herif" in hikayesini,  TRT Sosyal Medya Programı yapımcısı ve Sosyal Medya UzmanıYalçın Arı ve Yakup Öztürk de sosyal medya tecrübe ve gözlemlerini aktardılar.

Eğitim Teknolojileri Zirvesi'ne yurtiçi ve yurtdışından da çeşitli konuşmacılar katıldı.

"Herkes Mucit Olabilir!" isimli panelde ALKEV eğitimcilerinden Hakan Atas ve Aslı Başaran Baş su ile yaptıkları müzik büyük ilgi gördü. Misafirler de suya dokunarak su ile müzik yaptılar.

UMUT ÇOCUKLARI, HAYVAN HAKLARI VE SOMA YARDIMI

Etkinlik boyunca fuaye alanında 2 kermeste de Hayvan Hakları Federasyonu işbirliği ile açılan stantta Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine,  Umut Çocukları Derneği'ne ve sokak hayvanları için  yardım toplandı.

TT (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Albert Einstein Davutpaşa İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title