Haberler

Eib'de Genel Kurul Süreci Başlıyor

Ege İhracatçılar Birliği (EİB) bünyesindeki 12 ihracatçı birliğinin üyeleri mali genel kurul toplantılarında bir araya gelerek, 2016 yılını değerlendirecek ve 2017 yılı iş programı ile bütçelerini da karara bağlayacak.

Ege İhracatçılar Birliği (EİB) bünyesindeki 12 ihracatçı birliğinin üyeleri mali genel kurul toplantılarında bir araya gelerek, 2016 yılını değerlendirecek ve 2017 yılı iş programı ile bütçelerini da karara bağlayacak.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, EİB'deki genel kurul süreci 7 Nisan'da Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinin genel kurulu ile başlayıp, 28 Nisan'da Ege Maden İhracatçıları Birliğinin genel kurulu ile sona erecek.

Birliğe kayıtlı 5 binin üzerinde ihracatçının katılacağı genel kurullarda birlik yönetim kurulu seçilmeyecek. 5910 sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri Kanunu'nda ihracatçı birlikleri yönetim kurulları görev süreleri 4 yıla çıkarılmıştı. Son seçim heyecanını 2014 yılında yaşayan ihracatçılar, bu yıl mali genel kurullarda bir araya gelecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, genel kurulların sektörlerin ihracat politikalarına yön verici özelliği bulunduğuna işaret ederek, yılda bir kez yapılan olağan genel kurul toplantılarına, birliklerinin genel kurullarına katılma hakkına sahip olan tüm ihracatçıları katılmaya davet etti.

Ünlütürk, genel kurulların en önemli gündem maddesinin yeşil pasaport konusu olacağına dikkati çekerek, "Yeşil pasaport sahibi olabilecek ihracatçıların kriterlerinde iki hususun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biri tarım ürünleri ihracatçısı firmalar için ihracat rakamının ihracatçı birlikleri yönetim kurullarına seçilme kriteriyle uyumla hale getirilmesi, diğeri ise özellikle hazırgiyim, tekstil ve deri sektörlerinde ihracatını dış ticaret sermaye şirketi üzerinden yapan imalatçı-ihracatçı firmaların yeşil pasaport alabilmesine olanak sağlanması. Bu iki hususun Türkiye genelinde ihracatçı birlikleri genel kurullarında gündeme geleceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title