Haberler

Ehliyetteki Detay Bir Genci Hayata Bağladı

Antalya’da 4 ay önce acil kalp nakli listesine yazılan 24 yaşındaki çiftçi Akın Yıldırım, geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen ve ehliyetinde, "Organlarımı bağışlıyorum" bölümü işaretli olan 23 yaşındaki Emre Akıllı’nın ailesi tarafından bağışlanan kalbi ile yaşama tutundu.

Antalya'da 4 ay önce acil kalp nakli listesine yazılan 24 yaşındaki çiftçi Akın Yıldırım, geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen ve ehliyetinde, "Organlarımı bağışlıyorum" bölümü işaretli olan 23 yaşındaki Emre Akıllı'nın ailesi tarafından bağışlanan kalbi ile yaşama tutundu.

Antalya'nın Alanya ilçesinde 4 gün önce geçirdiği motosiklet kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emre Akıllı'nın ailesine, organ bağışı yapmayı düşünüp düşünmedikleri soruldu. Aile ilk önce bu durumu kabullenemeyerek sessiz kalırken, Emre'nin ehliyetinde, "Tıbben yaşamım sona erdikten sonra doku ve organlarımı diğer hastaların tedavisi için bağışlıyorum" bölümünün işaretli olduğu fark edince bunu bir vasiyet olarak kabul etti.

Emre Akıllı'nın bağışlanan organlarından kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi. Yapılan bir dizi tetkiklerin ardından, kalbin Gazipaşa ilçesinde çiftçilik yapan 24 yaşındaki Akın Yıldırım'a uygun olduğu belirlendi.

AÜ'DE NAKİL YAPILDI

Kalp nakli bekleme listesindeki Akın Yıldırım ise 8 ay önce nefes darlığı şikayetiyle başvurduğu hastanede kalp yetmezliğine düştüğünü öğrendi. Hayatı bir anda kararan Akın, 4 ay önce Sağlık Bakanlığının acil kalp listesine yazıldı. Kısa süre içinde kendisine şans gülen Akın'a, Akdeniz Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünden Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından, kazada hayatını kaybeden Emre Akıllı'nın kalbi başarıyla nakledildi.

"AİLEYİ ZİYARET EDECEĞİM"

Sağlıklıyken 8 ay önce kalbinde sorun çıkmaya başladığını dile getiren Akın Yıldırım, "Çok halsiz ve yorgun oluyordum. Fazla yürüyemiyordum. Kalp nakli sırasına yazıldım. Çok şanslıyım, hemen çıktı. Nakil oldum. Şimdi çok iyiyim, herhangi bir sıkıntım yok. Doktorlarıma ve organ bağışında bulunan aileye teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Nakil olacağıma umudum hem var hem yoktu. Nakilden önce kalbim yüzde 20 oranla çalışıyordu. Umudumu kaybettiğim anda kalp nakli oldum. Çok mutluyum. Taburcu olduktan sonra organları bağışlayan aileyi ziyaret edeceğim" diye konuştu.

YAŞITININ KALBİ NAKLEDİLDİ

Ameliyatı gerçekleştiren ekipte bulunan Akdeniz Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nden Uzman Dr. Umut Köksal ise, Akın Yıldırım'ın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, "Yıldırım, şanslı bir hastamız. Yaşıtı bir kişinin kalbi nakledildi. 4 ay gibi kısa sürede kalp bulundu. Kalbi bağışlayan aileye başsağlığı ve teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çok duyarlı davrandılar. Nakilden önce Akın'ın kalbi yüzde 20 oranında çalışıyordu. Her şey yolunda gidiyor" dedi.

Dr. Köksal, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 2014 yılındaki 9'uncu, bugüne kadar ise 69'uncu kalp naklini gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Akdeniz Üniversitesi Antalya Alanya Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title