Haberler

Ehliyette "Yüksek Sağlık Raporu Ücreti Alınacak" Söylentisi Yalan Çıktı

Güncelleme:

Sosyal medya ve Whatsapp gruplarında dolaşan "31 Aralık 2016'dan sonra 350-400 TL sağlık raporu ücreti alınacak" söylentisi yalan çıktı.

Mevcut ehliyetler 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yeni ehliyetler ile değiştirilmeye başladı. Yeni ehliyetler uluslararası standartlara uygun olduğu için 84 ülkede geçerli olacak. Son günlerde yeni ehliyetler ile ilgili ortaya atılan rapor parası iddiası, sürücü belgesini değiştirmeyi düşünenler arasında kafa karışıklığına neden oldu. Sosyal medya ve WhatsApp gruplarında elden ele yayılan bu iddiaya göre, şu anda 15 TL'ye mal olan yeni ehliyetler için 31 Aralık 2016'dan sonra 350-400 TL sağlık raporu ücreti alınacak. Peki yeni ehliyetler için rapor ücreti gerçekten artacak mı?

Aşağıdaki mesaj bugünlerde WhatsApp gruplarında hızla yayılıyor:

"Ehliyeti olan arkadaşlar 31 Aralık 2016 tarihine kadar aile hekiminden aldığınız sağlık raporu, 4 adet biyometrik resim ve halk bankasına yatıracağınız 15 tl ücretin makbuzu ile yenileyebilirsiniz. Aksi takdirde 2017 1 ocaktan itibaren hastaneden tam teşekküllü sağlık raporuyla yenilemek zorunda kalacaksınız 350-400 tl olacak. Herkese bildirin."

ÜCRET TALEP EDİLECEK Mİ

Peki bu mesajda bahsedildiği gibi yeni sürücü belgesi başvurusunda gerekli olan sağlık raporu için 350-400 TL ücret talep edilecek mi?

Öncelikle yeni ehliyetler ile ilgili kesin olan şu bilgileri paylaşalım; şu anda yeni ehliyet başvurusu yapabilmek için sağlık raporu, 4 adet biometrik fotoğraf ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ile anlaşması olan herhangi bir bankaya 15 TL ücret yatırılması gerekiyor. 15 TL'nin 13 TL'sini istediğiniz herhangi bir bankaya yatırabilirsiniz. Ancak geriye kalan 2 TL için mutlaka vakıfla anlaşması olan bir bankaya gitmeniz gerekiyor. İki kez banka sırası beklememek için ücretin tamamını vakıfla anlaşmalı olan bir bankaya yatırmanızı tavsiye ediyoruz.

Gelelim sağlık raporu ücreti konusunda; şu anda yeni ehliyetler için gereken sağlık raporunu Aile Hekimi, devlet hastaneleri ve özel hastanelerden temin edebiliyorsunuz. Aile Hekimi rapor için herhangi bir ücret talep etmiyor. Devlet hastaneleri ve özel hastaneler ise ehliyetini yenileyen bazı sürücülerin beyanlarına göre 200 TL'ye kadar rapor ücreti talep edebiliyor. Tabii sağlık raporunu 50 TL'ye veren özel hastanelerin olduğu da yine sürücülerin beyanları arasında yer alıyor.

2020 YILINA KADAR 15 LİRA

Trafik Tescil Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2020 yılının sonuna kadar ehliyetini yenilemek isteyenlerin cebinden 15 TL'den başka herhangi masrafın çıkmayacak. Ancak aldığınız yeni sürücü belgesini kaybederseniz, yenisini almak için 128.50 TL ceza ödemek zorunda kalıyorsunuz. Kısacası ehliyetini yenilemek isteyenler, 2020 yılının sonuna kadar kart ücreti ve vakıf payı haricinde herhangi bir ilave ücret ödenmeyecek.

YAYILAN MESAJLAR YALAN

Sosyal medya ve WhatsApp gruplarında hızla yayılan ve geniş kitleleri ilgilendiren diğer tüm mesajlar gibi, yeni ehliyetler ile ilgili bu mesaj da asparagas (yalan haber) denilen cinsten diyebiliriz. Zira resmi olarak sürücü belgeleri rapor ücretlerinin artacağı konusunda yapılmış herhangi bir açıklama mevcut değil. Ancak ehliyet yenileme için cebinizden çıkacak ücrette yeni yıl ile birlikte devreye giren vergi zamlarına bağlı olarak çok küçük miktarlarda artış olabilir.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Whatsapp Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title