Haberler

Ehliyet Sınavında Büyük Kolaylık

Güncelleme:

Ankara'dan sonra pilot il seçilen Eskişehir'de de ehliyet sınavının artık elektronik ortamda yapılması, ehliyet alacak vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak.

Ankara'dan sonra pilot il seçilen Eskişehir'de de Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Teorik Sınavları (MTSAS) artık elektronik ortamda yapılması, ehliyet alacak vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak.

ARTIK BEKLEMEK YOK

3 yıldır Ankara'da uygulamaya konulan elektronik ortamda sınav Eskişehir'de de yapılmaya başlandı. Ehliyet alacak olan vatandaşlar artık yazılı sınav için aylarca beklemek zorunda kalmayacak. Sürücü adayları gitmiş oldukları kurslarda, elektronik ortamda sınava girme talebinde bulunarak kısa sürede sınava girebilecek. Diğer yandan elektronik ortamda sınava giren adaylar, sınav sonrasında sonuçlarını anında öğrenebilecek. Pilot il seçilen Eskişehir'de projenin başarılı olması sonrasında da diğer illerde de uygulamaya konulacağı öğrenildi.

ANKARA'DAN SONRA ESKİŞEHİR'DE UYGULANIYOR.

Konuyla ilgili konuşan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, uygulamanın Ankara'dan sonra ilk kez Eskişehir'de uygulandığına dikkat çekti. Uygulamanın 3 yıldır Ankara'da uygulandığını ifade eden Özen, "Bakanlığımız tarafından sürücü adaylarına uygulanan yazılı sınavlar elektronik ortamda uygulanmaya başlandı. E-sınav diyoruz buna.

ELEKTRONİK ORTAMDA ANINDA SINAV

Normalde iki yılda bir yapılan sınavlar, sürücü kurslarının teorik bilgilendirmelerinden hemen sonra, adaylar kurslara yaptıkları müracaatlarla ilk olarak elektronik ortamdaki sınava alınıyor. 3 yıldır Ankara'da uygulanan bu sınav, ilk kez farklı bir şehirde uygulanıyor. Eskişehir'deki başarısına göre de diğer illerde uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecek. İlk sınavdan sonra sınavın rahatlığını ve kısa sürede sonuca ulaştıklarını adaylarımız görecek.

ÜLKEYE YAYILACAK

Bu sınavlar yaygınlaşacak. Haftada birkaç kez bu sınavı tekrarlayacağız diye düşünüyoruz. Bu uygulamanın geçtiğimiz hafta ilk kez denemesini yaptık. Biz bütün adayların bu sınavdan yararlanmalarını, teknolojinin hayatı kolaylaştırıcı özelliğinden istifade etmelerini bekliyoruz. Sürücü belgesi almak için, sürücü kurslarına müracaat eden vatandaşlarımız, teorik dersleri aldıktan sonra aynı kursa elektronik sınava girmek için müracaat etmeleri halinde ilk yapılacak sınava alınacaklar.

SORULAR ANKARA'DAN

Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bilgi İşlem Merkezi'nde depolanmış olan sorulardan kendilerine yansıtılan sorulara cevap verecekler. Sınavın bitiminde de sonuçlarını alarak salondan ayrılabilecekler. Sınavda 50 soru yöneltiliyor. Bu 50 soru için ise adaylara 45 dakika süre veriliyor. Adaylarımızın bu sınavlara ilgi göstermelerini bekliyorum." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Necmi Özen Eskişehir Memur Otomobil Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (26)

SİNEM:

hepsi akp nin nasıl para kaZANACAK hırsızlık projesidir.

13
15
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ARABAYI DA İNTERNETTEN SÜRERSİNİZ. . .

19
2
yanıtYanıtla
trf sız:

bir ehliyet kartına 120 tl alıyorlar . nedn 20 30 tl değil ayıptır günahtır, polis teşkilatına destek adı altında 380 tl para veriliyor. neden 50 , 60, yada100 değil.

19
0
yanıtYanıtla
UZMAN GÖRÜŞ:

yüzde yüz kazandırma garantisi veren sürücü kursları türer artık. . .

14
0
yanıtYanıtla
katıMobil-ANDROID:

herkes alabilsin diye cam şişe 50 krş..!!

10
3
yanıtYanıtla
ffffffff:

Kim bilir hangi tanıdık vasıtasıyla bu projeyi onaylattın. sonra gelsin paracıklar. . .

6
6
yanıtYanıtla
SONKOYUNGÜDÜCÜ:

Ehliyet alimini zorlastirin. Trafikteki sığırlar biraz azalır belki. Kadınlara da hiç ehliyet verilmesin

5
5
yanıtYanıtla
anzavurMobil-ANDROID:

ehliyet 5 yilda yenilemede alınacak paralar ne olcak

9
0
yanıtYanıtla
ev faresi:

teoriğe değil pratiğe önem vereceksin. ayrıca şu her belge için alınan fahiş fiyatlar da cabası. doğudaki olaylara para yetiştirmekten iflahımız kesildi.

8
0
yanıtYanıtla
UZMAN GÖRÜŞ:

0 kazandırma garantisi veren sürücü kursları türer artık. . .

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title