Haberler

Ehl-İ Beyt' İn Sevgisi ve Toplumsal Hayatımızdaki Etkileri Paneli

Iğdır İl Müftülüğü tarafından, “Ehl-i Beyt’ in Sevgisi ve Toplumsal Hayatımızdaki Etkileri” konulu panel düzenlendi.

Iğdır İl Müftülüğü tarafından, "Ehl-i Beyt' in Sevgisi ve Toplumsal Hayatımızdaki Etkileri" konulu panel düzenlendi.

İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen panele; Iğdır Valisi Davut Haner, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Iğdır Üniversitesinden Öğretim Üyeleri, kurum amirleri, din görevlileri vatandaşlar katıldı. Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın yönettiği panelde, Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici ve Ardahan İl Müftüsü Aytekin Yılmaz de konuşmacı olarak katıldı. İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Panel' de açılış konuşmasını Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz yaptı. Kulaz konuşmasında, "Ehl-i Beyt, Kur'an-ı Kerimde üç Ayeti Kerime'de zikredilmekte olduğunu belirtti. Ev halkı anlamında; Ehl-i Beyt; Peygamberimiz, Ailesi, Ashab-ı, Ezvacı Tahiratı, Hz. Ali, Hz. Fatıma ve Hz. Hüseyin'in hatta ümmetinin dahi kabul edildiği kaynaklarımızdan belirtilmekte olduğunu ifade eden Kulaz, "Tarih boyunca Ehl-i Beyt araştırma konusu olmuştur. "Ehl-i Beyt'in sevgisi müminlere şeref kazandırır. Ehli Beyt ümmet için bir değerdir" dedi.

Kulaz, "Milletimizin ortak paydası haline gelen Ehl-i Beyt'in sevgisi, edebiyatımızda, kültürümüzde, şiir ve türkülerimizde şair ve mutasavvıflarımız tarafından dile getirilmektedir. Peygamberimiz (sav) Kur'an-ı Kerim'i ve Ehl-i Beyt'ini bize emanet ettiğine dair rivayetler bulunmaktadır. Sevgiye, bütünlüğe, kardeşliğe, en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda Nuh'un gemisi gibi kurtuluş vesilesi kabul edilen Ehli Beyt'in sevgisi toplumun bütünleşmesi, kaynaşması için çimento olarak kabul edilmektedir" diye konuştu.

Panel yöneticisi Arvas da, Ehl-i Beytin sevgisinin müminler üzerine farz olduğuna vurgu yaparak, "Allah' ın Resulü, Ehl-i Beytini Nuh'un gemisine benzetmiştir. Ashabını ise yıldızlara benzetmiştir. Yıldızla gemi arasında bir münasebet vardır. Ehl-i Beyt ümmetin duasına vesile olmuştur. Mezhebi, meşrebi ve mesleği ne olursa olsun Ehl-i tevhid olan bütün Müslümanlara, kardeşliği ve birleşmeyi emreder. İslam'ın birçok mukaddes bağı varken ayrışmaya, tefrikaya sebep olacak cüz-i meseleleri bir kenara bırakılması emredilmektedir" dedi.

Ehl-i Beytin sevgisi için Allah sevgisi, Peygamber sevgisi ve Ashab sevgisinin gerekli olduğunu, okuduğu ayet ve hadis mealleri ile açıklayan Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici, bütün Müslümanlar için Ehl-i Beytin sevgisinin önemli olduğunu söyledi.

Ardahan İl Müftüsü Aytekin Yılmaz ise, Kur'an ve sünnete göre Ehl-i Beytin sevgisini hazırladığı sinevizyon eşliğinde Ayet ve Hadislerle desteklen sunumla anlattı.

Panel, Vali Yardımcısı Muhlis Arslan tarafından panelistlere plaket verilmesinin ardından son buldu. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nimetullah Arvas Cüneyt Kulaz Iğdır Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title