Haberler

Ehem'den Bir İlk Daha

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldığı yetki ile Amatör Denizcilik (ADB) ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü (KMT) sınavlarını Edremit’te yapıyor.

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldığı yetki ile Amatör Denizcilik (ADB) ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü (KMT) sınavlarını Edremit'te yapıyor.

Merkez Müdürü İsmail Damar tarafından yapılan açıklamada " Merkezimizce Ulaştırma Bakanlığından alınan yetki ile bu yıl ilk kez alınan yetki ile Edremit'te gerçekleştirilecek sınavlar 20 ve 21 Mayıs 2015 tarihlerinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin gözetiminde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Bilgisayar sınıflarında online olarak gerçekleştirilecektir. Sınavlar iki sınıfta 13 oturumda gerçekleştirilecek. Açılan sınavlara hazırlık kurslarımıza katılan ve merkezimizde sınava girmek isteyen 262 adayın gireceği sınavlarla hizmeti insanımızın ayağına getirmiş oluyoruz. Sınavlara girebilmek için vatandaşlarımızdan istenen belgelerin tam ve eksiksiz olması ve kimlik belgesiyle sınavdan 15 dakika önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ana hizmet binasında hazır bulunmaları gerekmektedir. ADB Sınavları 60 dakika, KMT sınavları 30 dakikalık bir sürede gerçekleştirilecektir. Yirmiikişer kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek sınavlara katılacak adaylara sms yoluyla bilgi verilecek olup sınavlara katılacak vatandaşlarımızın hangi gün ve saatte sınava gireceklerini merkezimize ulaşarak öğrenebileceklerdir. Ayrıca söz konusu listeler merkezimizin ilan panosunda ilan edilmiş merkezimizin http://edremithem10.meb.k12.tr internet adresinde yayınlanmıştır. Adayların mutlaka belirlenen gün ve saatteki oturuma katılarak sınavlara girmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde sınav hakkından yaralanamayacaklardır. Sınavlara katılacak adaylarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Amatör Denizci Belgesi (ADB) boyu 24 Metreye kadar olan tekneleri amatör maksatlarla ulusal veya uluslararası sularda kullanma ehliyetini olduğu, Kısa Mesafe Telsiz (KMT) Belgesinin ise hem amatör denizciler hem de gemi adamları tarafından kullanılan ve teknelerde bir VHF telsizi kullanma ehliyeti olduğu bildirildi. Bu belgelerin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca düzenlenen sınavlarda başarılı olanlara verildiği ifade edildi - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Edremit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title