Haberler

Egs Grubu TMSF ile Protokol İmzaladı

EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A. Ş, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile EGS Grubu Şirketleri arasında dün bir protokol imzalandığını bildirdi.

EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında TMSF ile yapılan protokole ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, TMSF'ye borçlu olan EGS Grubu şirketlerinin TMSF'ye intikal eden bankalardan kullanmış oldukları kredilerden ve sair sorumluluklardan kaynaklanan ve TMSF'ye temlik edilen/edilecek alacaklar ve diğer alacakların borçlular ve kefiller tarafından ödenmesi amacıyla, TMSF ile EGS Gayrimenkul'ün de arasında bulunduğu EGS Grubu şirketleri arasında dün protokol imzalandığı duyuruldu.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Taraflar, protokolde belirtilen şart ve hususların öncelikle geçerli olduğunu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Tahsilat Daire Başkanlığının 25 Ocak 2008 tarih 1529 sayılı yazısı ile kamuya açıklanan 25 Ocak 2008 tarihli protokolde belirtilen temerrüt hükümlerinin uygulanmayacağını, protokolde belirtilmeyen hususlar açısından 25 Ocak 2008 tarihli protokol hükümlerinin geçerli olduğunu kabul etmişlerdir.

Protokolde şirketimizin sorumluluğu, sadece kendisinin asaleten kullanmış olduğu krediler ve kefil olduğu krediler ile bu kredilere ilişkin olarak işlemiş ve işleyecek faizleriyle sınırlıdır. "

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title