Haberler

EGOD Başkanı İduğ: "OTOMOBİL Almanın Tam Zamanı"

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, yılın son çeyreğiyle birlikte daralmaya doğru giden otomotiv sektöründeki firmaların yıl sonu hedeflerinin tutturulması için uyguladığı fiyat indirimleri ve kampanyalarını doğru bulduklarını söyledi.

Mustafa İduğ başkanlığında bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri otomotiv piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Yaz aylarındaki öngörümüz gerçekleşti

Yaz aylarında yaptıkları piyasa değerlendirmelerinde sıfır otomotiv piyasasının yaşanan siyasi gelişmelerden ötürü dar boğaza girmemesi için sabit kur uygulamasının ve yılsonuna doğru yapılacak fiyat indirimlerinin firmalar açısından doğru bir hamle olacağını açıkladıklarını hatırlatan EGOD Başkanı Mustafa İduğ, nitekim gelinen süreç itibariyle firmalar tarafından tüketiciye yansıtılan kampanya rakamlarına bakıldığında indirimlerin ve kur sabitlemelerinin uygulandığını görüldüğünü söyledi.

Kasım ayında cazip kampanyalar

Kasım ayı itibariyle sıfır otomobil almanın tam zamanı olduğunu belirten İduğ, otomobil ve hafif ticari araç pazarının Ekim ayındaki yüzde 3,5'luk küçülme nedeniyle yılsonu hedeflerini tutturmaya çalışan firmaların rekabetini arttırdığını belirterek "8 bin lirayı bulan fiyat indirimleri, vadeleri 3 yıla kadar uzayan sıfır faizli krediler ve taksitlerin 2016'ya ertelendiği fırsatlar öne çıktı. Kampanyalara bakıldığında 8 bin liraya varan takas indirimi, 7 bin liraya varan indirim, 3 bin 500 liraya varan nakit alım indirimi, 3 yıla varan sıfır faiz, Şimdi Al Şubat 2016'da Öde, Taksitlere Haziran 2016'da başla, 4 yıla uzayan vade, sabit kur ve yüzde 3 peşin alım indirimi gibi çok çeşitli fırsatlar sunuluyor" dedi.

2015 kampanyaları 2016'yı taşıyabilir

Otomotiv piyasasındaki 2016 yılı öngörülerini de açıklayan İduğ, 7 Kasım genel seçimlerinde oluşan tek partili tablonun piyasalarda olumlu hava estirmesi için tek başına yeterli olmadığını söyledi. Sanayi ve ticaretin gelişimini etkileyen birçok etkenin olduğunu vurgulayan İduğ, "Burada önemli olan yurtiçi ve yurtdışı dinamiklerin birbiriyle koordineli bir mekanizma oluşturması. Firmaların 2015'te başlattığı kampanyaların etkisiyle otomobil satışlarında 2016'nın ilk çeyreği ile yarısında yükseliş bekliyoruz. Makul fiyat ve kur politikasıyla 2015'te yaşanan aksaklıkların oluşmayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bayraklı Emirgan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title