Haberler

Ego, Geçen Yıl 316 Milyon Yolcu Taşıdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarıyla, geçen yıl 316 milyon yolcunun kent içi ulaşımını sağladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarıyla, geçen yıl 316 milyon yolcunun kent içi ulaşımını sağladı. Başkent kent içi taşımacılığının büyük kısmını üstlenen EGO Genel Müdürlüğü, hafta içi günde otobüslerle ortalama 700 bin, raylı sistemlerle 400 bin, teleferikle ise 8 bin yolcuyu evine, işine, okuluna ve birçok noktaya ulaştırdı.

EGO otobüsleri geçen yıl boyunca 86 milyon kilometre yol kat ederken, raylı sistemler de 207 bin kez sefer yaparak Başkentlileri taşıdı.

Dünya metropollerinde nüfusu 5 milyonu aşan kentler arasında, trafiği en rahat şehirlerin başında gelen Başkent'te şehir trafiğinin rahatlamasında, çevreci dev otobüs filosu başta olmak üzere, raylı sistemin ve toplu taşımada ilk kez Başkent'te kullanılan teleferik sistemi de büyük katkı sağladı.

Yaşlilar, şehit yakinlari, gaziler, engelliler indirimli bindi

Ankara'da 2016 yılı süresince otobüs ve metrolarla taşınan toplam yolcu sayısı 316 milyona ulaştı. Sosyal belediyecilik anlayışının en güzel uygulamalarından birini ulaşım sisteminde gösteren Büyükşehir Belediyesi, yaşlılar, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları, engelli ve engelli yakınlarını ücretsiz taşırken, öğretmen ve öğrencileri de indirimli olarak ulaşımdan faydalandırdı. Ayrıca ilk olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan, sonrasında birçok belediye tarafından kabul gören dini bayramlar süresince ücretsiz yolcu taşıma geleneği, bu yıl da devam etti.

Bu kapsamda EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma sisteminden Başkentliler şu şekilde faydalandı;

162 milyon kez tam bilet, 88 milyon kez indirimli öğrenci ve öğretmen kartı, 66 milyon kez serbest kart kullanıldı.

Serbest kart uygulamasından, 61 yaş üstü yolcular 35 milyon kez, engelli ve engelli refakatçisi 12 milyon kez, gazi, gazi yakını, şehit yakını, vazife malulü ve bunların yakını da 1,3 milyon kez faydalandı.

Bunların yanı sıra 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından, 16 Temmuz ile 10 Ağustos arasında Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarıyla 26 gün süreyle Başkentlileri ücretsiz taşıdı.

Ego otobüsleri, 86 Milyon kilometre yol kat etti

EGO otobüsleri, yolcu ve trafik yükünün hafifletilmesinde, toplu ulaşım hizmetlerinin başında yer aldı. Otobüslerle, bir günde 1287 araç ve 2 bin 275 şoförle, ortalama 7 bin 700 servis verilerek, 700 bin vatandaş, gideceği yere ulaştırıldı. Yaşlısından gencine, engellisinden gazisine kadar 2016'da toplam 199 milyon yolcuyu eve, işe, okula, hastaneye ve alışverişe ulaştıran EGO otobüsleri, bu sürede 86 milyon kilometre yol kat etti.

Rayli sistemlerle, 117 milyon yolcu taşındı

Modern, çağdaş ve güvenli ulaşım sistemlerin başında yer alan raylı sistemler, geçen yıl 207 bin kez sefer yaparak, günde 400 bin, yıl içinde de 117 milyon yolcunun ulaşımını sağladı.

Kent trafiğinin önemli ölçüde rahatlamasını sağlayan raylı sistemlerden, Batıkent- Kızılay metrosuyla 51 milyon, Çayyolu-Kızılay metrosuyla 20 milyon, Törekent-Batıkent metrosuyla da 9 milyon yolcu taşındı. AŞTİ-Dikimevi arasında sefer yapan ANKARAY'la da 37 milyon yolcu taşındı. Ocak ayında açılan Keçiören Metrosu'nda da yolcu taşımacılığına başlanarak, şehrin kuzey hattındaki trafik yoğunluğunda önemli oranda rahatlama sağlandı.

Teleferik hattıyla, günlük ortalama 8 bin yolcu

Türkiye'de ilk defa Yenimahalle Metro İstasyonu-Şentepe arasında hizmet veren 24 bin yolcu taşıma kapasiteli teleferikle, günlük ortalama 8 bin yolcu, Şentepe-Yenimahalle Metro istasyonu arasında seyahat ediyor.

Otobüslerin yaş ortalaması 7,09

Teknolojik gelişmelere paralel olarak, ulaşım sistemini, yolcuların zaman kayıplarını önleyecek yeniliklerle donatan EGO Genel Müdürlüğü, uygulamaya koyduğu bu projelerle uluslararası ödüllere de layık görüldü.

1715 araçtan oluşan otobüs filosunun, 1287'si doğalgazlı olan çevre dostu otobüs filosuna sahip EGO'ya, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'nce (UITP), Avrupa'nın En Çevreci Otobüs Filosu ödülü verildi. Başkentlilerin, klimalı, konforlu ve güvenli araçlarla seyahat etmeleri için sürekli yenilenen araçların yaş ortalaması 7,09'a düşürüldü. Engelli vatandaşların da toplu taşıma araçlarıyla seyahat edebilmeleri için 1515 otobüse, engelli rampası konuldu.

Otobüslerin tamamına araç içi bilgilendirme ekranları konulurken, 7 bin 423 otobüs durağından 1047'si Breil alfabeli kapalı durak ve 124'ü de akıllı olan duraklarla, Başkentliler ulaşımlarını daha kolay sağlıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Kızılay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title