Haberler

Eğlenerek Öğreniyorlar.

Eğlenerek öğreniyorlar.

Eğlenerek öğreniyorlar.

Bugüne kadar 17 bin çocuğun ücretsiz olarak eğitim aldığı ve yeteneklerini keşfettiği 'Çocuk Sanat Merkezi'nde' çocuklar, hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen Yaz Atölyelerinde: Beden Perküsyonu & Çalgıları Tanıyalım, Piyano, Ses- Nefes Çalışması, Müzikli Drama, Ritim ve Yaylı Çalgılar Atölyesi, Halk Dansları, Bale Pabuçları, Gitar Dünyası, Resimde Yeni Teknikler / Hikaye Resmetmek, Yaratıcı Drama, Mandala Çalışmaları gibi müziğin ve sanatın bir çok dalı ile tanışan çocuklar böylece yeteneklerini de keşfetmiş oluyorlar.

Çocuk Sanat Merkezi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirildiği söylenen atölyelere çocukların katılımının oldukça yoğun olduğu belirtilen açıklamada, 2007 yılında Kadıköylü çocukların sanat eğitimine destek vermek için açılan merkez de bugüne kadar 17 bin çocuğun ücretsiz olarak yararlanmış. 2015 yılında ise alanında uzman 27 öğretmen; 1.500 'ü Müzik, 2 bini Dans, Drama ve Resim bölümlerinde olmak üzere 4-14 yaşları arasında toplam 3 bin 580 öğrenciye de bu yıl eğitim verilmiş.

Ayrıca vurmalı çalgılarla müzik terapi ve bale çalışmaları sayesinde zihinsel engelli çocuklara yönelik çalışmalarında yapıldığı merkez'de 3 yıl önce başlatılan 4-5 yaş gurubu 'Erken Yaş Müzik Eğitimi' ve 'Ritmik Oyun Grubu' çalışmalarına bu yıl ' Anne-Çocuk' çalışması da eklenmiş. Müzik ve dans eğitimi alan öğrenciler 2 yıllık eğitimlerinin ardından mezun olurken; drama, resim, ritmik oyun ve erken yaş müzik eğitimi bölümleri ise 1 yıl sürecek.

4 Ağustos'ta başlayan ve 4 Eylül'de sona erecek Yaz Atölyesinden sonra, 2015 -2016 Eğitim Dönemi için kapılarını tekrar açacak olan Çocuk Sanat Merkezi'nde kayıtlar Eylül ayında başlayacak. Kayıtlarla ilgili detaylı bilgi ise http: www.cocuksanatmerkezi.kadikoy.bel.tr/ adresinden alınabilecek.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadıköy Belediyesi Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title