Haberler

'Eğitmen Eğitimi' Kırşehir'de Gerçekleşti

Güncelleme:

38 ilde 271.182 öğrenciye ulaşan '3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı' Van'dan sonra Kırşehir'de 'Eğitmen Eğitimi'ni gerçekleştirdi.

Bu kapsamda; Kırşehir'de 43 öğretmen, eğitim bilimci ve yazar Özgür Bolat ile bir araya geldi. Eğitimin ardından, öğretmenler Kırşehir'de bu dönem 77 okulda, 194 şubede 3.723 öğrenciye finansal okuryazarlık eğitimi verecek.

Doğuş Grubu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteklediği, Para Durumu'nun katkısı ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği'nin (FODER) gözlemciliğinde yürütülen '3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı'na paralel olarak gerçekleştirilen 'Eğitmen Eğitimi' Türkiye genelinde devam ediyor. İlki Van'da düzenlenen 'Eğitmen Eğitimi'nin ikinci durağı Kırşehir oldu. Program kapsamında 43 öğretmen, Eğitim Bilimci ve Yazar Özgür Bolat ile bir araya geldi.

'3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Program' ekibi tarafından programa ilişkin bilgilerin aktarıldığı 'Eğitmen Eğitimi'nin ardından 43 öğretmen Kırşehir'deki toplam 77 okulda 194 şubede 3.723 öğrenciye finansal okuryazarlık dersleri verecek. Ayrıca eğitim alan tüm 4. Sınıf öğrencilerine kumbara hediye edilecek.

'3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı' Türkiye'de öğrenim gören ilkokul 4.sınıf öğrencilerine ve velilerine finansal okuryazarlık konusunda özellikle para yönetimi, harçlık yönetimi, bütçe yönetimi, birikim, paylaşım, harcama konularında kitlesel farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar yapıyor. 2017 yılına kadar devam edecek 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı'yla toplam 500 bin çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor.

Tasarruf kavramının yanı sıra para, istek, ihtiyaç, birikim, paylaşım kavramlarının da eğlenceli bir yolla anlatıldığı '3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı' kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında alanında uzman eğitmenlerle yürütülen program dahilinde öğrencilere hedef belirleme ve hedefe ulaşma sistematik bir şekilde aktarılırken, öğretmenler ve ebeveynlerin de eğitim sürecinden faydalanması amaçlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kırşehir Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title