Haberler

"Eğitimli Turizmciler Mutlu Turistler" Projesi

Borçka Kaymakamlığı'nca "Eğitimli Turizmciler Mutlu Turistler" projesi kapsamında belge dağıtım töreni düzenlendi.

Borçka Kaymakamlığı'nca "Eğitimli Turizmciler Mutlu Turistler" projesi kapsamında belge dağıtım töreni düzenlendi.

Borçka Camili Yatılı Bölge Okulu konferans salonunda düzenlenen törene, Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Garnizon Komutanı Muhammet Yavuzyılmaz, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Galip Baykal, proje yürütücüsü İlke Kızıltoprak, AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Ertürk, muhtarlar ve turizmciler katıldılar.

Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, yaptığı konuşmada, insanların turizm, kırsal kalkınma anlamında yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, "Bu noktada ne yapabiliriz diye düşünmemiz lazım. Turizm yapmamız gerekiyor ama çağımızda eğitim olmadan, gerekli bilgiyi almadan gerekli ekonomiyi yaratamıyorsunuz. Bu noktada bu projenin çok hayırlı olduğunu ve devamının gelmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Galip Baykal ise Borçka Kaymakamlığı'nca Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na sunulan "Eğitimli Turizmciler Mutlu Turistler" projesinde Borçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün iştirakçi olduğunu ifade ederek, "Proje, Türkiye'nin ilk ve biyolojik rezerv alanı olan Camili Bölgesi'nde butik otelcilikle uğraşan ailelere ve bu işletmelerde çalışan personel için hazırlanmış bir eğitim destek projesidir. Süreç içerisinde katılımcılar turistlerin, karşılama, ağırlama, uğurlama, kat hizmetleri, oda hazırlama, yemek pişirme, kokteyl hazırlama gibi otelcilik konuları ile bölgenin endemik bitki türleri ve organik tarım teknikleri konusunda eğitim alıp pratik uygulamalı bir süreçten ibarettir" diye konuştu.

Proje yürütücüsü İlke Kızıltoprak, Macahel'de butik pansiyonculukla uğraşan ve turizm sektöründen geçimini sağlayan işletmeciler için bölge ajansıyla birlikte "Eğitimci Turizmciler Mutlu Turistler" başlıklı eğitim programı hazırladıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Bu hazırlık sürecinde sizlerle görüşmüş memnuniyetinizi ve diğer beklentilerinizi bizlere ifade etmiştiniz. Tabiat ananın böylesi bir cömertlikle sizlere hediye ettiği Camili için çalıştık biz de. Kalkınma bir strateji meselesidir. Belli bir medeniyet seviyesine gelmenin ilk yatırımı da eğitimle işe başlamaktır. İşte bu maksatla turizm hareketliliğinin çok olduğu Macahel de eğitimle başlamak istedik işe. Sizlerin meslek, bilgi, görgü ve tecrübelerinizle daha çok turisti daha çok memnun bırakmış olarak uğurlayın istedik."

Konuşmaların ardından "Eğitimli Turizmciler Mutlu Turistler" projesi kursuna katılan 55 turizmciye belgeleri verildi. - ARTVİN

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Camili Borçka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title