Haberler

Eğitimli Bir Türkiye Hedeflemeliyiz!

Demokrat Eğitimciler Sendikası Artvin İl Başkanı Mekselina Avcı, Hükümetin hazırladığı nüfus geliştirme paketinin eğitimli ve nitelikli bir Türkiye perspektifiyle planlanmasını istiyoruz. dedi

Türkiyenin geleceğini tehdit eden yaşlı nüfus tehlikesini bertaraf etmeye çalışan Hükümetin çözüm için hazırladığı Nüfus Geliştirme Paketini vizyonel ve pratik düzenlemelerle zenginleştirmesi gerektiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Artvin İl Başkanı Mekselina Avcı, Hükümetin hazırladığı nüfus geliştirme paketinin eğitimli ve nitelikli bir Türkiye perspektifiyle planlanmasını istiyoruz. Türkiyenin kaliteli eğitim almış, birikimli ve donanımlı insanlara ihtiyacı vardır dedi.

Pedagojik faydaları da var

Başbakan Erdoğanın 3 çocuk tavsiyesini daha çok Türkiyenin genç nüfus oranını koruma odaklı dile getirdiğini fakat aynı zamanda bu tavsiyenin pedagojik olarak ta faydalı yönleri bulunduğunu kaydeden DES Artvin İl Başkanı Mekselina Avcı, Tek çocuğun sosyal ilişkiler kurma, paylaşma ve kimi gelişim basamaklarında problemler yaşayabileceği biliniyor. Toplum daha önce geleneksel ailelerden oluşuyordu fakat modernleşme ile birlikte çekirdek ailenin özendirildiği bir yapıya doğru evrildik. Çocukların geniş aile gelenekselliğinin içerisinde daha sağlıklı ve mutlu yetişeceğine inanıyorum. Tabidir ki önemli olan çocuğu zihnen, bedenen ve ruhen hakkıyla yetiştirip insanlığa kazandırmaktır. Bunun için de eğitim ve sağlık teşvikleri başta olmak üzere, çalışma hayatına ve ücretlere dönük pozitif katkıların yapılması gerekiyor. Bu nedenle hükümet nüfus geliştirme paketine eğitim harcamalarını destekleyici teşvikler koymayı unutmamalıdır diye konuştu.

Çocuk teşvik paketinde eğitim unutuldu mu?

Türkiyenin Nüfus verilerinin önceki yıllarla kıyaslandığında yaşlanmanın bariz şekilde ortaya çıktığını ve TÜİK bilgilerine göre nüfus artış hızının azalırken ortalama yaşın ve yaşlı nüfusun sürekli yükseldiğini kaydeden Mekselina Avcı, 3 çocuk tavsiyesini anlamlı ve doğru buluyor, destekliyoruz. Fakat bu tavsiyenin gereği olacak politikaların hem hayata geçirilmesinde hem de muhtevasında eksiklikler olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca Hükümetin çözüm paketine doğum teşvikleri ve borçlanma dışında da enstrümanlar koyması gerekir dedi.

Doğum teşviki, aile ve çocuk yardımı, kreş gibi desteklerin hem yetersiz hem de kişilerin bağlı olduğu kurum, kuruluş ve sosyal güvenliğine göre farklılık gösterdiğini ve büyük bir ayrımcılık yaşandığını kaydeden Mekselina Avcı şöyle konuştu;

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ayrımı olmamalı

Hükümet öncelikle Nüfus Geliştirme Paketini adaletli, hakkaniyetli, eşitlikçi bir uygulama mantığıyla tekrar gözden geçirmelidir. Özellikle eğitimli anne babaların çocuk yapmaya özendirilmesi için doğum, bakım ve eğitim giderlerine ilişkin devletin destekler geliştirmesi gerekiyor. Avrupa ortalama olarak çocuk başına 250 Avro yardım veriyor. Rusya çocuk teşvik kapsamında ailelere ev veriyor. Ayrım yapılmaksızın ülkemizde de herkese çocuk yardımı adı altında destekler geliştirilmelidir. Çocuk yardımı çocuğun bez, mama, sağlık ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılayacak ve ayrıca çocuk okul çağına geldiğinde eğitim masraflarını destekleyecek bir nitelikte olmalıdır.

Teşvikler yetersiz

Hükümet çalışan kadınlar için doğum borçlanması üzerinde çalışıyor. Çocuk başına iki yıl borçlanma hakkı verilerek çalışan kadınlara erken emeklilik avantajı sağlanacağı ifade ediliyor. 5 çocuk doğuran ve bu sayede 10 yıl borçlanma hakkına kavuşan bir kadın, çalışmadan 3 bin 600 gün prim elde etmiş sayılacak. 37 milyonluk kadın nüfusumuzun 9 milyonu çalışıyor ve çoğu SSKlı. Memurlar ve Bağ Kurlu kadınları da kapsayan daha eşitlikçi modeller geliştirilmelidir.

Çocuk yardımı 250 TL olmalı

Doğum izninin 24 haftaya çıkarılması gerekiyor. Doğum sonrası işe alınma zorunluluğu başta olmak üzere, memurlar için doğum izninde geçen sürelerin memuriyete sayılmasını istiyoruz. Kamu kurumlarında ve 50 işçi çalıştıran özel sektöre kreş zorunluluğu getirilmelidir. Kreş hizmetinin sunulmadığı kurumlarda çalışanlara da aylık 200 TL kreş yardımı yapılmalıdır. Yaş sınırı olmaksızın çocuk yardımı en az 250 TLye yükseltilmelidir.

Kaynak: EgitimNeredeCom / Eğitim

Türkiye Artvin Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title