Haberler

Eğitime Ortahisar Desteği

Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği üniversiteye hazırlık kurslarında eğitim alan 305 öğrenciden 229’u bir yükseköğrenim programına yerleşerek büyük bir başarıya imza attı.

Ortahisar Belediyesi'nin düzenlediği üniversiteye hazırlık kurslarında eğitim alan 305 öğrenciden 229'u bir yükseköğrenim programına yerleşerek büyük bir başarıya imza attı.

Kursa katılan öğrencilerden tıbtan hukuk fakültesi ve bir çok mühendislik ve öğretmenliklerini kazandı.

Öğrencilerden 50 tanesi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret ederek sağladığı imkanlardan ve desteklerinden dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti. Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen YGS ve LYS'ye hazırlık kurslarına katılan 419 öğrenciden 305 öğrenci 180 baraj puanını aşarak LYS'ye girmeye hak kazanmıştı. LYS üniversite hazırlık eğitimi alan 305 öğrenciden 127'si dört yıllık bir lisans programına, 93 öğrenci iki yıllık önlisans programına yerleşti. Öğrencilerden 9 tanesi de yetenek sınavlarını kazanarak bir lisans programına yerleşti. Üniversitelerin lisans ve önlisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı toplamda 229 oldu.

"ÖNEMLİ OLAN MEMLEKETE FAYDALI OLMANIZ"

Üniversite hazırlık kurslarına katılan öğrencilerin yüzde 75'nin bir yükseköğrenim programına yerleştiğini belirten Başkan Genç, "Yeni bir hayata başlayacaksınız, hepinizin bireysel hayatını ve kendi düzenini kurması çok önemli. Ama ondan daha önemli olan mesleki deneyimi öğrenmenizin yanında sizden daha ziyade beklediğimiz memlekete faydalı olmanızdır. Çok daha donanımlı yeni nesillere ihtiyacımız var. İnşallah o başarıyı sizler sergileyeceksiniz. 21 yy. 'da en önemli olan hukuk fakültesini ya da bilgisayar mühendisliğini bitirmek değil yeni şeyler üretebilmek, yeni şeyler memlekete kazandırabilmektir. Bizim ülke olarak bilgide birbiriyle yarışacak nesillere ihtiyacımız var. O ruhu da sizlerde görüyorum. Biz bunun için bu kursu açtık. Belediyemizin kursundan yüzde 75 oranında kardeşlerimizin bir lisans programına yerleşmesi çok güzel ve örnek bir olaydır" dedi.

Başkan Genç babasının kendisini okutmak için sarf ettiği 'Sen okuduğun müddetçe gerek kalırsa ceketimi de satıp seni okutacağım' dediğini anlatarak, "Onun için okumak isteyen, hazırlık kurslarımıza katılmak isteyen kim varsa belediyede yer açılıncaya kadar gerekirse kendi makam odamızı bile tahsis edip bu konuda ona destek olacağız" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Metin Genç Ortahisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title