Haberler

Eğitime Kar Engeli

Güncelleme:

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Van'ın Özalp ve Saray, Kars'ın Selim ve Digor ile Bitlis'in Güroymak ilçelerinde eğitime ara verildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Van Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Özalp ve Saray ilçelerinde 9 Ocak Cuma günü okulların tatil edildiği belirtildi.

Kars'ta da akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklığında yaşanan aşırı düşüş nedeniyle Arpaçay, Selim ve Digor ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği, kamu, kurum ve kuruluşlardaki engelli, hamile, emzikli kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde de elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiği, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması durumunda öğrencilerin pazartesi günü ders başı yapacağı öğrenildi.

-Çatak'ta elektrik kesintisi

Bu arada, Van'ın Çatak ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar ve yağan kardan dolayı ilçe merkezi ve köylere 2 günden bu yana elektrik verilemiyor.

Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ) Çatak Şube Şefi Aydın Kan, bölgede yaptıkları incelemede Kızıltaş mevkisinde fırtınanın iki yüksek gerilim direğini devirdiğini tespit ettiklerine değinerek, yaşanan sıkıntıyı gidermek için tüm ekiplerle bölgede çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Yaptıkları çalışmayla 21 saat sonra ilçe merkezine elektrik verildiğini anlatan Kan, köylere de elektrik verilmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

-Iğdır

Kar yağışı ve tipinin etkisiyle 20 köyle ulaşım sağlanamayan Iğdır'da, karla mücadele ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu 17 köy yolu kardan temizlendi.

Kar nedeniyle halen kapalı bulunan Tuzluca ilçesine bağlı Çiçekli, Aşağı Aktaş ve Bostanlı köy yollarındaki çalışmalara havanın kararmasıyla ara verildiği öğrenildi.

Iğdır İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdür Yılmaz Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin gece saatlerinde yol açma çalışması yapamadığını vurgulayarak, "Yolu kapalı olan sadece 3 köyümüz kaldı. Bu köylerimizi de İnşallah sabahleyin ulaşıma açacağız" diye konuştu. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Özalp Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title