Haberler

Eğitime Hayırsever Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kısmı yıkılan İnegöl Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu yerine 24 derslikli yeni bir okul yapılmasını hayırsever işadamı Veysel Bakgör üstlendi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çökmek üzere iken yıktıkları okulun yerine 4- 4'lük bir okul binası kazandırılacağını söyledi. Bursa Valisi İzzettin Küçük, çocukların daha iyi yetişmesi için eğitimin şiddetle ihtiyaçları olan bir alan olduğunu belirterek, eğitime desteği nedeniyle hayırsever işadamı Veysel Bakgör'e teşekkür etti.

Bursa'da eğitim kalitesinin en üst seviyelere çıkarılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile birçok ortak projeye imza atan, kent merkezinde kalan eski okulların yenilenmesi noktasında önemli bir çok projenin startını veren Büyükşehir Belediyesi, bir okul da İnegöl ilçesine kazandırıyor. İnegöl ilçesindeki Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu binasının çökme riski bulunması nedeniyle daha önce ilçeye giderek okulda inceleme başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, okulun yıkılması ve yerine 24 derslikli bir okul yapılması için düğmeye basmıştı. Yapılacak okul binasının projeleri hazırlanırken, Başkan Altepe'nin de yönlendirmesiyle hayırsever işadamı okul binasını yapmayı üstlendi. ´Bakyapı Hacı Ali Bakgör İmam-Hatip Ortaokulu' adı altında yapılacak okulla ilgili protokol, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve İşadamı Veysel Bakgör arasında imzalandı.

Eğitim ihtiyacımız olan bir alan

Heykel'deki tarihi valilik binasında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali İzzettin Küçük, "Bugüne kadar ilimize pek çok katkıda bulunmuş, hayırsever işadamımız Veysel Bakgör´ün yine çok kıymetli bir projesine daha start vereceğiz. 24 derslikli okulumuzun içinde atölyesinden spor komplekslerine her türlü imkanı yer alacak. Ben kendisine ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için eğitim şiddetle ihtiyacımız olan bir alan" dedi.

4 – 4'lük bir okul

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, hedefleri olan Türkiye'de hayırlı bir iş için imza attıklarını hatırlatarak, bu hedefler doğrultusunda gençlerin iyi yetiştirilmesinin çok büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Bu nedenle Milli Eğitime verilen desteğin de önem taşıdığını vurgulayan Başkan Altepe, "Bizler de Bursa olarak bunu en güzel şekilde yaşıyoruz. Eğitime %100 destek kampanyasında en faal illerin başında da Bursa var. Biz bunu Veysel Bey gibi hayırseverlerimize borçluyuz. Veysel Bey kazandığını hayır yollarında, sosyal sorumluluk projelerinde harcayabilen bir iş adamımız. Bizim ihtiyacımız olan işadamları da bunlar. Bursa'da sayıları fazla. Allah sayılarını daha da artırsın. İnegöl'de uzun yıllar beklentiydi. İmam Hatip Ortaokulumuz çökek üzereydi. Mecburen yıktık. Yıktıktan sonra da projeleri hazırladık. Proje yeni bitmişti bu arada Veysel Bakgör Bey'e teklif ettik, kendisi de kabul ettiler. İçinde konferans salonundan spor salonuna kadar, kütüphaneye kadar her şey var. 4 – 4'lük bir okul. İnegöl'ümüze yakışacak" diye konuştu.
Hayırsever işadamı Veysel Bakgör de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin daha ilçe belediye başkanlığı döneminden beri sürekli kendisini böyle işlere teşvik ettiğini belirterek, "Bir sürü sağlık ocağı yaptık, ekmek fırını yaptık. Farklı aktivitelerimiz oldu. Paylaşmayı seviyoruz. En güzelini yapacağız hiç endişeniz olmasın. İstanbul Esenyurt'ta bir okul yaptık, oradan da tecrübemiz var. İnşallah yüz akıyla güzel bir şekilde tamamlayacağız" dedi.
Konuşmaların ardından İnegöl'e kazandırılacak 24 derslikli okulun protokolü imzalandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erdem Beyazıt Recep Altepe İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title