Haberler

Eğitimde Yeni Yatırımlar…

Erzurum’a yapılacak yeni eğitim yatırımları ile ilgili bir açıklama yapan Erzurum Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz Yavilioğlu, “Erzurum’a 125 milyon (trilyon) TL daha eğitim yatırımı yapılacak, böylece 2014-2016 yatırımlarıyla beraber son üç yılda Erzurum’a yapılan orta öğretim yatırım tutarı “300 milyon” (trilyon) TL’yi aşmış olacak” dedi.

Erzurum'a yapılacak yeni eğitim yatırımları ile ilgili bir açıklama yapan Erzurum Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz Yavilioğlu, "Erzurum'a 125 milyon (trilyon) TL daha eğitim yatırımı yapılacak, böylece 2014-2016 yatırımlarıyla beraber son üç yılda Erzurum'a yapılan orta öğretim yatırım tutarı "300 milyon" (trilyon) TL'yi aşmış olacak" dedi.

Türkiye'nin en gözde okullarından birisi olan ve Türkiye'de sadece dört ilde bulunan "Proje İmam Hatip Lisesi"nin Erzurum'da da açılacağını belirten Dr. Yavilioğlu "Narman, İspir, Aşkale, Aziziye, Uzundere, Oltu ve Hınıs İlçelerimize de Teknik Lisesi açılacak" şeklinde konuştu.

Dr. Yavilioğlu açıklamasında şunları kaydetti; "Geleceğe ve gençliğe yatırıma devam ediyoruz… 2016-2018 yatırım bütçemiz Türkiye'nin en büyük yatırım bütçelerinden birisi oldu… Şehrimize 125 milyon (trilyon) TL daha eğitim yatırımı yapılacak… 2014 - 2016 yatırımlarıyla beraber son üç yılda Erzurum'a yapılan orta öğretim yatırım tutarı "300 milyon" (trilyon) TL'yi aştı… İkinci fen lisemizin ihalesini yapmıştık. Şimdi ise Erzurum'a ikinci Sosyal Bilimler Lisesi yapılıyor. Yeni sosyal bilimler lisemiz yine Yakutiye ilçemize. Kamu yatırımlarından Yakutiye (özellikle Şükrüpaşa) bölgemizin payını artırmaya devam edeceğiz… Erzurum'da teknik ve meslek lisesi açığı kapatılıyor. Yedi adet yeni mesleki ve teknik lisemiz açılacak, Teknik liselerin açılacağı ilçeler şunlar: Narman, ispir, Aşkale, Aziziye, Uzundere, Oltu, Hınıs…

ERZURUM'A "PROJE İMAM HATİP LİSESİ"

Türkiye'nin en gözde okullarından birisi olan ve Türkiye'de sadece dört ilde bulunan "Proje İmam Hatip Lisesi" Erzurum'da da açılıyor… Aziziye ilçemize yeni 24 derslik ve 200 kişilik yurdu olan imam hatip lisesi açılacak. Ayrı ayrı okullarımızda 1.300 kişilik yeni yurtlar yapılacak. Yapılacak yeni yurtlarla bölgenin orta öğretim merkezi olma konumumuzu güçlendiriyoruz.

İHALELER ERZURUM'DA YAPILACAK

Bu yatırımların ihaleleri de Ankara'da değil yine Erzurum'da yapılacak. ve Erzurumlu yatırımcılar, esnaf ve tüccarımız kazanacak, İşsizlerimize yeni iş imkanları olacak…Erzurum merkezli yatırımcılarımızın bu yatırımlara ilgi göstermeleri, Erzurum'un gelişmesine ve istihdamına ilave katkı sağlayacaktır. Yatırımlar, Erzurum'un "eğitim şehri" kimliğini daha da güçlendirecektir. Beraber Erzurum'a çalışmaktan gurur duyduğumuz milli eğitim müsteşarımız Doç. Yusuf tekin Bey'e ve Bakanımıza teşekkür ediyoruz." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Yavilioğlu Aziziye Türkiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title