Haberler

Eğitimde 'Sosyalleşme' Dönemi

Adıyaman’da değerlendirme toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Yaşar Koçak, eğitimde sosyal aktivitelerin de önemli olduğunu belirterek, eğitimcilerden öğrencileri sosyalleştirmelerini istedi.

Adıyaman'da değerlendirme toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Yaşar Koçak, eğitimde sosyal aktivitelerin de önemli olduğunu belirterek, eğitimcilerden öğrencileri sosyalleştirmelerini istedi.

Esentepe Anadolu Lisesi salonunda gerçekleşen değerlendirme toplantısına Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Yaşar Koçak, Daire Başkanı Ali Akar, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim şube müdürleri ve merkez ortaöğretim okul müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Genel Müdür Koçak, Adıyaman'ın coğrafi konumu itibariyle önemli bir yerde olduğunu, öğrencilerle daha fazla ilgilenilmesi gerektiğini ve çocukların okula devamı konusunda hassasiyetle üzerinde durulması gerektiğini dile getirdi. Halk Eğitimler bünyesinde açılan kursların önemli olduğu ve öğretmenlerin bu kursları sahiplenmesi gerektiğini kaydeden Yaşar Koçak, bu konuda da başarılı sonuçlar alındığını ifade etti.

SOSYALLEŞME UYARISI

Eğitimde sosyal aktivitelerin de önemine değinen Koçak, eğitimcilerden öğrencileri sosyalleştirmelerini istedi. Koçak, "Derdimiz sadece akademik başarı değil, bunun yanında çocukların sosyal aktiviteleri de önemlidir. Veliler, toplum hep akademik başarı istiyor. Ama yarına sosyal çocukların ortaya çıkması için sosyal başarıya da bakılmalı ve çocuklarımız sosyalleştirilmelidir. Okul müdürlerine bu konuda önemli işler düşüyor. Velilerimizle iletişime özen gösterilmeli sorunların çoğunun çözümü okulda gerçekleştirilmelidir. Bu nedenle velilerle ilgilenilmeli gerekli açıklamalar yapılmalıdır" dedi.

YGS başarısında Adıyaman'ın Türkiye ortalamasına göre iyi durumda olduğunu kaydeden Koçak, özellikle öğrenciye yanlışların doğruları götürdüğü eğitim sistemi ile ilgili gerekli bilincin iyi aşılanmasını da istedi. Son 5 yılda Adıyaman'ın eğitim alanında önemli bir yükselişte olduğunu vurgulayan Koçak, "Son 5 yılın ortalamaları değerlendirildiğinde Adıyaman'da önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Bölgeye göre iyi durumdadır. Derslik sayısı bakımından Adıyaman bölge ortalamasının üzerinde Türkiye ortalaması altındadır. YGS konusunda Türkiye ortalaması trendindedir. Bu bölge açısından iyi bir göstergedir. Öğretmen kontenjanı noktasında iyi durumda, sınıf tekrarı noktasında da iyi durumdadır. Anne okur-yazarlığı bölgenize göre iyi durumdadır" diye konuştu.

AKILLI TAHTA KULLANIMI

Koçak, yeni eğitim siteminde akıllı tahtalarında önemli olduğunu söyleyerek, akıllı tahtaların daha etkin kullanılması için öğretmen ve öğrencilerin bilinçlendirilmesini istedi. Koçak, "Teknolojiye karşı olunmamalı ve bilinç kazandırılmalıdır. Öğrencimizin mutlaka zorunlu eğitimi alması gerektiğini uluslararası kriterler için önemli olduğunu meslek okullarına bu konuda önemli işler düşüyor" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise konuşmasında, bazı aileler mevsimlik işçi olduğunu ve bunun eğitimi çok etkilediğine dikkat çekti. Özkan, "Mevsimlik işçi konusu bizi çok etkiliyor. Çocukların gidiş ve geliş tarihleri okul dönemine denk geliyor. Bu da başarıyı etkiliyor. Anadolu Liselerinde Türkiye ortalaması üzerinde, Meslek Liselerinde Türkiye ortalamasının altındayız. TEOG başarısı Türkiye ortalamasının çok üzerindedir; ilimiz bu açıdan örnektir. Yalnız bazı başarılı öğrenciler il dışına gitmektedir. Buda bizim başarımızı olumsuz etkilemektedir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yaşar Koçak Adıyaman Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title