Haberler

Eğitimde "Mevlana Modeli" Başarıya Ulaştı

Artvin'in Şavşat ilçesindeki bir lisede uygulanan ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 180 öğrenciyi kapsayan proje çerçevesinde Gürcüce, Lazca , Hemşince, Kürtçe, Arapça, Zazaca ve Türkçe bilen öğrenciler birbirlerine kendi dillerini öğretti Proje kapsamında düzenlenen yıl sonu etkinliğinde, 7 dilde şarkılar ve şiirler seslendirildi.

Artvin'in Şavşat ilçesindeki bir lisede uygulanan ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 180 öğrenciyi kapsayan "Mevlana Modeli" isimli eğitim projesinde aynı okulda bir araya gelen öğrenciler birbirlerine kendi dillerine öğretti.

Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" sözünden etkilenilerek yapılan proje kapsamında Şavşat İlçesi Meydançık köyündeki Meydancık Çok Programlı Lisesinde düzenlenen yıl sonu etkinliğine,  Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Topsakal, çeşitli okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında öğrencilere yönelik konuşma yapan Okulun Müdürü Soner Gögerçin, proje kapsamında Türkiye'nin 7 ayrı bölgesinden 180 öğrencinin okullarında bir araya gelerek yatılı eğitim gördüğünü belirtti.

Öğrencilerinin okullarında Türkçe olarak huzur içinde eğitim görürken birbirlerine de ana dillerini öğretme imkanı bulduklarını ve farklı diller öğrendiklerini söyleyen Gögercin, "Türkiye'nin 7 bölgesinden öğrencilerimiz farklı kültürlerden olmasına rağmen bir arada ve huzur içinde yaşamlarını sürdürmeleri okulumuzun uyguladığı Mevlana Modeli ile gerçekleşmiştir. Uyguladığımız bu projeyle öğrencilerimiz birbirleriyle kardeş olmuş, aynı zamanda farklı dilleri birbirlerine öğreterek dil öğrenme imkanına kavuşmuştur" dedi.

Okullarında Gürcüce, Lazca, Hemşince, Kürtçe, Arapça, Zazaca ve Türkçe bilen öğrenciler bulunduğunu söyleyen Gögerçin şöyle konuştu:

"Okulumuz, Anadolu'nun doğunun ve batının bilgeliğini içinde barındırmaktadır. Bölgemiz tarih boyunca birçok kültüre, medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu kültür birliğiyle yoğrulmuştur. Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için Meydancık Çok Programlı Lisesi kimliğinizi onur duyarak taşımanız ümidiyle. Hepinize, geleceğine umutla bakan bir toplumun insanlarıyla dayanışma içinde geçireceğiniz bir yaşam diliyorum."

Etkinlik 7 dilde şarkılar ve şiirlerin seslendirilmesi, mezun olan öğrencilerin kep töreni sonrası yıl sonu pastasının kesilmesiyle sona erdi.

Yatılı Meydancık Çok Programlı Lisesinde eğitim gören, farklı dil ve lehçeleri konuşan öğrenciler, bir arada yaşamaları sebebiyle birbirlerine ana dillerini öğrettikleri projenin başarılı olduğu belirtildi. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Meydancık Türkiye Şavşat Artvin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title