Haberler

Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

İstanbul Valisi Mutlu: "10 milyon tablet öğrenci ve öğretmenlerimize dağıtılacak.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Projesi kapsamında 10 milyon tabletin öğrenci ve öğretmenlere dağıtılacağını belirterek, "Bu tabletlerin tesislerinin mutlaka Türkiye'de kurulması, Türkiye'de üretilmesi, programların Türkiye'de geliştirilmesi ve dünyaya da bizden ciddi örneklerin çıkması lazım" dedi.

Vali Mutlu, Avcılar Süleyman Nazif Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, öğrencilere tablet bilgisayar verilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Okula adı verilen yazar ve şair Süleyman Nazif'i rahmetle anan Mutlu, Nazif'in Türk fikir ve düşünce dünyasında önemli bir kişi olduğunu anlattı.

İstanbul'da bugüne kadar 7 okulda toplam bin 327 tablet bilgisayarın dağıtıldığı bilgisini veren Mutlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kurulmasını arzu ettiğimiz yazılım ve tablet üretimiyle ilgili işlemlerin tamamlanması süreci, bundan sonra çok daha hızlı yürüyecek. Bu sürecin gereği olarak, belki çok istemelerine rağmen çocuklarımız tabletlerini arzu edilen seviyede alamamış oldukları için her gittiğimiz her okulda 'Bilgisayarımız ne zaman verilecek Vali Amca' sorusunu yöneltmiştir. 10 milyon tablet öğrenci ve öğretmenlerimize dağıtılacak. Bu çok ciddi bir sayı. Bu tabletlerin tesislerinin mutlaka Türkiye'de kurulması, Türkiye'de üretilmesi, programların Türkiye'de geliştirilmesi ve dünyaya da bizden ciddi örneklerin çıkması lazım. Bu çok devasa bir proje. Böyle bir projenin ilerlemesinde, elbetteki Türkiye'nin menfaatleri açısından dikkatli bir yol izleniyor."

Bugün itibariyle Türkiye'de yüz bin tablet bilgisayarın dağıtılacağını bildiren Mutlu, bulundukları okulda da 168 öğrenciye bilgisayarların verileceğini anlattı.

Mutlu, İstanbul'da toplam 7 bin 661 tabletin öğrencilere dağıtılacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar 325 okulumuzun 10 bin 79 dersliğine, elektronik tahtalarımızı yerleştirdik. Bu entegre projenin adım adım ilerlemesi için süratle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Öğrencilerimizin bilgi dünyalarının genişlemesi ve güçlenmesi için bu tabletlerin hayırlı uğurlu olmasını, eğitimlerine yararlı olmasını yürekten temenni ediyorum. Sayın Başbakanımız internet ve iletişim dünyasında tablet bilgisayarların kullanımı sırasında dikkat edilecek birkaç ipucunu ifade etti. Bunların sizin dikkatinizden kaçmayacağına inanıyorum. Siz zaten bunun ne kadar ihtiyaç oranında kullanılması gerektiğini biliyorsunuz. Herşeyin fazlası zarar."

İnternete çok fazla bağımlı olmanın mahsurları olduğunu dile getiren Vali Mutlu, "Tabletleri dersleriniz ve bilgileriniz artması için kullanmanızı özellikle arzu ediyoruz. Zamanın herşeyden daha önemli olduğunu unutmadan, elinizdeki bu materyali iyi kullanmanızı, Vali amcanız olarak sizlerle paylaşmak istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, dağıtımın yapılacağı sınıfa çıkan Vali Mutlu ve beraberindekiler, öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarlarını verdi.

Dağıtım öncesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da katıldığı, "Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni" de canlı olarak izlendi.

Törene, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Avcılar Kaymakamı Hasan Kürklü ve ilçedeki okulların müdürleri de katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title