Haberler

Eğitimde Fatih Projesi

Osmaniye'de, Fatih Projesi kapsamında 50 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

Osmaniye'de, Fatih Projesi kapsamında 50 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen programda, Türkiye genelinde 700 bin tablet dağıtılacağını söyledi.

Fatih Projesinin, bilgiyi kullanan, üreten, her boyutu ile geleceğe iddialı taşınmasını amaçlayan tarihi proje olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Fatih Projesi, dünyanın sayılı projeleri arasında yerini almıştır. Proje kapsamında kentimizde sayısız hizmetler ve yenilikler yapılmıştır. 30 Anadolu lisesinde 9'uncu sınıf öğrencilerine 2 yıldır tablet dağıtımı yapılmakta. Çalışmalar, meslek liselerinde genişletilerek devam etmektedir. Fatih Projesi, ülkemizde gerçekleştirilen en büyük entegre projedir. Bu projede 10 milyon öğrenci ve bütün öğretmenlerimize tablet bilgisayar verilmesi, yaklaşık 570 bin dersliğe etkileşimli tahta kurulması hedeflenmiştir. Proje, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak, okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla bileşim teknolojilerinin araçlarının öğrenme, öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edecek şekilde derslerde etkin kullanımı için önemlidir."

Çelik'in konuşmasının ardından törene katılan Osmaniye Valisi Kerem Al, öğrencilere tablet verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Çelik Osmaniye Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title