Haberler

Eğitimcilerden "Kayseri Valisine Soruşturma Açın" Dilekçesi

Kayseri'de eğitim sendikaları temsilcileri Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kıyım yapıldığını öne sürerken Vali Orhan Düzgün'e soruşturma açılması için dilekçe verdi.

Geçen 10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle gerçekleşen okul idarecileri atamalarını bir süreden bu yana oturma eylemi yaparak protesto eden eğitim sendikalarının temcilcileri Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile görüştü ardından atamaların durdurulması için Cumhuriyet Meydanı'nda imza kampanyası başlattı. Ülke genelinde görev süresi 4 yılı bulan okul müdürlerinin yeniden değerlendirmeye tutulması ardından, puanlamaya tepki gösteren eğitimcilerin eylemleri bitmedi. Kayseri'de  Adliye'ye giderek bazı yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunan ve aynı zamanda Valilik önünde oturma eylemi yapan eğitim sendikalarının temsilcileri, yöne Valilijk önünde biraraya geldi ve basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim Sen Kayseri 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, şöyle dedi:

" Vali bey'en randevu talep etmiştik. Birazdan gidip durumu anlatacağız. Milli Eğitim Müdürü'nden de randevu talep etmiştik. Hala Milli Eğitim Müdürü'nden cevap alamadık. Herhalde 'Birkaç tane boş kalan okul varsa oralara kimleri yerleştireceğiz' diye düşünüyordur ya da efendilerinden talimat alıyordur. ya da onlara sormuştur, 'Sendikacılara ne zaman randevu vereyim' diye. Bugün biz sendikalar olarak Vali Bey le görüşüp durum izah edeceğiz. Ayrıca Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde ve bu kıyımda emeği geçen şube müdürlerine ve müdür yardımcıları hakkında idari soruşturma açılması konusunda Vali Bey'e dilekçemizi takdim edeceğiz."

Sendikalar adına basın açıklamasını ise Eğitim Sen Kayseri eski Şube Başkanlarından Sedat Ünsal yaptı. İktidarın kendi yazdığı yönetmelik ve genelgeleri de hiçe sayarak, Türkiye genelinde 8 bin öğretmeni sürgüne göndermeye hazırlandığını öne süren Ünsal, şöyle devam etti:

"Kayseri'nin Melikgazi, Kocasinan, Hacılar, Talas gibi ilçelerinde boş kadro bulunmamaktadır. Yani bu görevden alınan müdürlerin Kayseri'nin Sarız, Pınarbaşı, Yahyalı gibi en uzak ilçeleri sürgün emri gelmiştir. Böyle bir uygulama aşiret devletlerinde bile yok. Burada, 'Siz hakkanızı arıyorsunuz, biz de sizi sürgüne göndeririz' denmektedir. Şu bilinmelidir ki, değil Sarız'a Fizan'a da sürseler, mücadelemiz sürecek. Burada bu sürgünlere imza atacak olan atamadan sorumlu şube müdürlerini uyarıyoruz: Hukuka uygun olmayan, kendi yazdıkları yasaya, kendi yazdıkları yönetmenliğe uyğun olmayan bu uygulamayı Kayseri'de hayata geçirirlerse kesinlik ve kesinlik bu hesabını hem hukuksal yönden hem de fiili yönden sorarız. Bu uygulama artık sürgün anlamındadır, eziyet anlamındadır."

Eğitimciler, basın açıklaması ardından Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile görüştü. Vali Düzgün'ün eğitimcilerle yakından ilgilendiği ve konuyu inceleyerek, hukuka uygun olmayan bir durum varsa gereğini yerine getireceğini belirttiği belirtildi. Eğitimciler daha sonra önce Valilik önünde ardından da meydan parkında stant açarak, yapılan atamaların durdurulması için imza kampanyası başlattı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Vali Orhan Düzgün Orhan Düzgün Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title