Haberler

Eğitimcilerden Başkan Yıldırım'a Teşekkür

Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker ve ilçede eğitim veren 7 okulun idarecisi ve okul aile birlikleri, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a okullara yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Kabul günü gibi gerçekleşen ziyaretlerde...

Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker ve ilçede eğitim veren 7 okulun idarecisi ve okul aile birlikleri, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a okullara yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Kabul günü gibi gerçekleşen ziyaretlerde Başkan Yıldırım ilk olarak Talas Lisesi okul müdü-rü ve okul aile birliği üyelerini misafir etti. Ardından sırasıyla Osman Hilmi Kalpaklıoğlu, Sahra Ga-lip Özsan, Fatma Kemal Timuçin, TOKİ Levent Çekintaya, Şehit Nuri Aydın ve Bilge Kağan İlköğre-tim Okulu, okul aile birlikleri ve Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker'i kabul etti.

Eğitim kurumlarına hizmeti kendi işleri gibi gördüklerini belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Yalnızca eğitim değil, sağlıkta ve diğer alanlarda da elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Hukuken belediyelerin işleri değil ama Kayserimizde böyle bir güzellik var" dedi.

Başkan Yıldırım, tarihi dokunun ayağa kaldırılması ve diğer hizmetlerle Talas'ın hızla geliş-tiğine dikkat çekerek, "Bugün itibariyle 150 bin nüfusa göre hizmet veriyoruz. Artık doğalgazı, alt yapıyı konuşmuyoruz. Hızlı internete kadar evlerimize hizmet geldi. Üst yapıda da son iki yıldır rekor düzeyde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün itibariyle 60-70 bin vatandaşımız daha Talas'a gelmekte. İnsanlar durduk yere bir yere gitmez. Demek ki Talas artık bir cazibe merkezi oldu ki buraya geliyorlar. Şehirler göç alır, göç verir ya da durağan olur. Biz hamdolsun terk edilen değil göç alan yeriz. Talas'ın bu gelişmesi bizi umutlandırmaktadır" diye konuştu.

"Okullarımıza sürekli imkanlar nispetinde yardımcı olmaktayız. Özellikle okulların arsa problemlerini çözmekten yapımına, hayırsever bulunmasına kadar takip etmekteyiz. Bundan ol-mak üzere şu anda ilçemizde 3 adet okul yapımına başlanmış vaziyette. İlimizde uygulanacak kampüs lise projesi kapsamında Başakpınar mevkiinde 180.000 metre kare alan üzerinde 10.000 öğrenci kapasiteli bir üniversite büyüklüğünde projenin planlaması bitirildi. Milli Eğitim Bakanlı-ğımızın yatırım programına alınması için çalışıyoruz. Diğer taraftan yıl sonuna kadar arsasını çöz-düğümüz iki okul için hayırseverlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Mevcut okullarımızın ise bir çok bakım, onarım, sosyal, kültürel ihtiyaçlar ve mekan düzenlemesini yapmaktayız. Tarihi Talas-'ın ortaya çıkması bizi çok umutlandırıyor" diyen Başkan Yıldırım, "Tarihi Kentler Birliği'nden 6 proje ödülü almamız bunun en mutluluk veren yanı. Birliğin tarihinde ilk kez bir belediye bu kadar ödül aldı. Artık Talas kalkınıp gelişiyor, daha ileriye gidiyor" ifadelerini kullandı.

Öğretmenler ve okul aile birliği üyeleri, okullarına yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Yıl-dırım'a teşekkür plaketi takdim ederken, Başkan Yıldırım da kendilerine kültür ve hizmetlerin yer aldığı yayınlar hediye etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rifat Yıldırım Bilge Kağan Aydın Talas Yerel Haberler

title