Haberler

Eğitim Yuvaları Teröristlerin Hedefinde

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon sürerken, teröristler kent merkezindeki 6 okulu kullanılamaz hale getirdi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon sürerken, teröristler kent merkezindeki 6 okulu kullanılamaz hale getirdi.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurlar ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

6 okul ağır hasar gördü

Güvenlik kaynakları, operasyonun başladığı tarihten itibaren teröristlerin farklı mahallelerde bulunan Bahçelievler İlkokulu, Gazipaşa İlkokulu, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, Sema Cıngıllıoğlu İlkokulu ve Anaokulu binalarını kullanılamaz hale getirdiğini belirtti.

Teröristlerin kamu binaları ve okullara özellikle zarar verdiğini kaydeden güvenlik kaynakları, yakılan binaların, son yıllarda milyonlarca lira harcanarak inşa edilen modern okullar olduğuna dikkati çekti.

AA ekibi görüntüledi

Çatışmaların yoğun olarak sürdüğü Dicle Mahallesi'ndeki İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sema Cıngıllıoğlu İlkokulu ve Anaokulu, operasyonları takip eden AA ekibi tarafından görüntülendi.

Teröristler tarafından üs olarak kullanılan okulların duvarlarına delikler açıldığı, örgüt mensuplarının güvenlik güçlerine buralardan ateş açtıkları, binaların giriş bölümlerine yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıları infilak ettirerek binalara hasar verdikleri ortaya çıktı.

Teröristlerin terk ettikleri okulları yakarak iç bölgelere ilerlediklerini aktaran güvenlik kaynakları, okullardaki malzemelerin de yağmalandığını belirtti.

Operasyonlar hız kesmiyor

Yüzde 81'i tamamlanan operasyonda güvenlik güçleri çemberi giderek daraltıyor. Teröristler ile Bahçelievler, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde sık sık sıcak temas sağlanıyor.

Güvenlik güçleri, çatışmaların yaşandığı bölgelerde zırhlı araçlardan terör örgütü mensuplarına sürekli "teslim ol" çağrısında bulunuyor.

Son 24 saatte 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, 14 Mart'tan bu yana etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 303'e yükseldi.

PKK'lı teröristler, roketatar, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla düzenledikleri saldırılarla güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmaya çalışırken, bugüne kadar 161 barikat kaldırıldı, 21 çukur kapatıldı ve 860 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Bahçelievler Gazipaşa 14 Mart Şırnak Güncel Haberler

title