Haberler

Eğitim Yöneticileri Liderlik Yolunda" Semineri

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan "Balıkesir İli Eğitim Yöneticileri Liderlik Yolunda" projesi kapsamında kurum ve okul yöneticilerine seminer verildi.

Ayvalık'ta bir otelde düzenlenen eğitim semineri öncesi konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, 20 ilçede görev yapan kurum ve okul yöneticilerinin eğitimlere katıldığını söyledi.

Balıkesir'deki eğitimcileri, öğretim lideri yapmak istediklerini dile getiren Cengiz şöyle konuştu:

"Biz istedik ki yöneticilerimiz farklı bir bakış açısı da kazansın. Çünkü bu güne kadar usta çırak yaklaşımı ile yöneticilik kavramlarını öğrendik. Ancak dünya değişiyor, teoriler, kuramlar değişiyor. Bizler üniversiteler ile iş birliğine çok önem veriyoruz. Diğer üniversitelerde de bu alanda deneyim kazanmış hocalarımızı misafir etmekten onur duyuyoruz. Bu işin öncülüğünü üniversiteler yapıyor. Biz işin uygulama kısmındayız üniversiteler ise kuram ve teori kısmında. Özellikle yönetim kuramları açısından eğitim öğretim odaklı yaklaşımları biz onlardan öğreniyoruz. Bütün gayemiz Balıkesir'deki eğitim yöneticilerinin yönetim anlamında öğrencisine, öğretmenine ve beraber çalıştığı diğer yönetici arkadaşlarına birer öğretim lideri olabilmesidir."

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Ayvalık Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title