Haberler

Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Son İki Yılı Yeniliklerle Geçti

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Talat Küçük, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, son 2 yılda yapılan yenilikler ve verilen sağlık hizmetlerinden bahsetti.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Talat Küçük, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, son 2 yılda yapılan yenilikler ve verilen sağlık hizmetlerinden bahsetti.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-3 binasında (Tıp Fakültesi) basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Talat Küçük ve hastane yöneticileri, verilen hizmetlerden bahsedildi.

Hastanesi Yöneticisi Dr. Talat Küçük, Adıyaman'da 4 binada hizmet verdiklerini ve toplam kapalı alanın 44 bin 823 metrekare olduğunu, yeni yapılan 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ise 83 bin 480 metrekare kapalı alana sahip olduğunu dile getirdi.

Talat Küçük, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 9 profesör, 87 yardımcı doçent, 110 uzman hekim, 4 acil nöbet tutan pratisyen hekim, bin 175 sağlık personeli, 394 idari personel, 841 hizmet alımı personeli olmak üzere toplam 2.624 personelle hizmet verdikleri aktardı.

Hasta sayısı, ameliyat sayısı gibi hizmetlerden bahseden Küçük, özellikli birim ve hizmetleri anlattı.

Talat Küçük sunumunda şunları dile getirdi:

"Kronik yara bakım ünitesi 8 tek kişilik hasta odası, 6 yataklı entegre yoğun bakım ve alanında uzman konsey üyeleri ile ilimiz ve il dışından gelen hastalarımıza hizmet sunulmaktadır. Yara bakım timleri ile evde sağlık hizmetlerine entegrasyon ve web üzerinden konsültasyon hizmet sunumu yapılmaktadır.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimiz vardı ancak, biz bu merkezde yok denecek kadar az olan rehabilitasyon kısmını harekete geçirdi. Günlük ortalama 250 hasta kapasiteli olan merkez, 22 fiziksel tedavi kabini, 6 rehabilitasyon kabini, izokinetik test ve egzersiz sistemi, denge egzersiz cihazı (felçli hastalara), alt ve üst ekstremite ergometrik egzersiz cihazı, eswt, emg, yüksek yoğunluklu lazer, pnomotik kompresyon cihazları ile hastalarımıza 3. basamak hizmetleri verilmeye başlamıştır.

Kalp damar ve cerrahi merkezi açıldığı günden beri 266 hastamıza açık kalp ameliyatını başarı ile gerçekleştirilmiştir. Bu merkezimizde 2.875 hastamıza farklı müdahaleler yapılmıştır. Bu merkezimizde özel olarak EVAR (Endovasküler anevrizma tedavisi), ECMO cihazı ile tedavi, dikişsiz Aort kapağı değişimi, mitral kapak onarım tedavisi, 3 kapak aynı anda tedavi, biyolojik kapak değişimi, erişkin doğumsal kalp damar hastalıkları tedavisi, Aort diseksiyon ameliyatları, çıkan Aort anevrizmaları, yırtılmış karın aort anevrizma ameliyatları, venöz damar tıkanıklıklarında girişimsel yöntemlerle müdahale işlemleri yapılıyor.

Çocuk yanık ünitesi Mayıs 2014 tarihinde Tıp Fakültesi Kampüsünde hizmete başlamış ve 2. ve 3. derece yanıklar tedavi edilmektedir. 9 yatak kapasiteli çocuk yanık ünitemizde açıldığı günden itibaren 78 hasta tedavi edilmiştir.

Evde sağlık merkezi Türkiye'de öncü bir uygulamamızdır. İki hekim ve 4 sağlık personeli 2 araç ile hizmet veriliyor ve şu an 720 hastaya ulaşabilmekteyiz.

Bu ve buna benzer birçok sağlık hizmetlerinin yanı sıra örnek hizmetlerimizde vardır. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hizmetleri, bağımlı merkezi, hastane iletişim platformu (hip), doğum günü tebrik kartı, özel gün etkinlikleri, ev ziyaretleri, e-geçmiş olsun mesajı, sosyal etkinlik paketi- bebek paketi, ramazanda yoğun bakım ve acilde bekleyen hasta yakınlarına kumanya, online oylama ile yılın hemşiresi seçimi, kamu spotu ve hasta bilgilendirme videoları, acil servis düzenlemeleri bunlardan bazılarıdır.

Bizler ekip olarak Adıyaman'a daha kaliteli sağlık hizmete vermenin gayreti içerisindeyiz. Bu hizmet kalitemizi daha da arttırmak ve kamuoyuyla paylaşmak için basın mensuplarının da desteğine ihtiyacımız var. Basın kuruluşları ve değerli çalışanlarıyla halkımıza daha iyi hizmet vereceğimize inanıyorum." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title