Haberler

Eğitim-Sen: Öğretmenler Sorgusuz, Sualsiz Açığa Alındı

Sen Hakkari Şubesi, Türkiye genelinde açığa alınan 11 bin 301 öğretmen ve Hakkari'deki öğretmen açığı ile ilgili açıklama yaptı.

EĞİTİM-Sen Hakkari Şubesi, Türkiye genelinde açığa alınan 11 bin 301 öğretmen ve Hakkari'deki öğretmen açığı ile ilgili açıklama yaptı.

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, hükümetin darbe fırsatçılığı yaparak 28 bin öğretmeni kendilerini savunma hakkı bile vermeden, sorgusuz, sualsiz bir şekilde ihraç ettiğini, ardından da tamamına yakını sadece sendikal eylemleri nedeniyle 11 bin 301 öğretmenin hukuksuz bir şekilde açığa alındığını belirtti. Açıklamada 1 milyonu aşkın öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına öğretmensiz başladıklarına dikkat çekildi. Hakkari'deki öğretmen açığına da değinilerek şöyle denildi:

"Hakkari ve ilçelerinde eğitim öğretim yılı her zamankinden daha çok sorunla başladı. 1500'ü aşkın öğretmen açığı, başta Yüksekova ilçesinde olmak üzere, derslik, pansiyon, lojman açığı bile sağlıklı bir eğitim öğretimin olamayacağının göstergesidir. İl Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve bakanlık tarafından ortak bir çalışma ile ilimizdeki öğretmen açığının en kısa zamanda giderilmesini talep ediyoruz. Bakanlık tarafından yapılacak öğretmen atamalarına kadar yapılacak tüm görevlendirmelerde ve ek ders karşılığı çalıştırmalarında; şeffaf ve adaletli bir uygulama yapılmasının takipçisi olacağız. Taleplerimiz;15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuda başlatılan hukuksuz ihraçlara, açığa almalara derhal son verilmeli, darbe girişimi ile somut bağlantısı olmayan kamu personeli en kısa sürede görevine başlatılmalıdır. Hükümet sendikal eylemleri zorlama yorumlarla suç kapsamına almaktan vazgeçmeli, yasa dışı her türlü girişimden uzak durmalı, sendikal eylemleri nedeniyle açığa alınan tüm eğitim emekçileri, ayrım yapmaksızın en kısa sürede görevlerine iade edilmelidir"denildi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title