Haberler

Eğitim-Sen'den Okul Müdürlerinin Puanlamasına Tepki

Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul müdürleri ile ilgili yönetici değerlendirmesini siyasi kadrolaşma olduğunu savunarak, duruma tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul müdürleri ile ilgili yönetici değerlendirmesini siyasi kadrolaşma olduğunu savunarak, duruma tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi üyeleri Adıyaman Valiliği önünde, yapılan yönetici değerlendirmelerine tepki gösterdi. Dört yılını dolduran okul müdürleriyle ilgili yapılan puanlamanın siyasi olduğunu ve sendikasına göre puan verildiği iddia edildi.

Eğitim-Sen Adıyaman Şube Eş Başkanı Hasan Basri Yorulmaz, yapılmak istenilenin tavsiye operasyonu olduğunu belirterek, "Eğitim yöneticileri değerlendirme sonuçları sonucunda görevden alınan, görev süresi uzatılan ve yeni atanan okul müdürlüğüne baktığımızda, bugüne kadar görülmemiş yaygınlıkta, tarihin en büyük tasfiye operasyonu ve siyasal kadrolaşma girişimi ile karşı karşıya olduğumuz açıktır. Türkiye çapında başta Eğitim Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere, yandaş sendika üyesi olmayan okul müdürlerinin çok büyük bir bölümü görevden alınmış, beklenildiği gibi yandaş sendikanın üyelerine alan açılmıştır.

Eğitim Sen üyelerinin önemli bir bölümüne 75'in altında puanlar verilerek bulundukları eğitim kurumlarında görev yapmaları engellenmiştir. Bazı üyelerimize dalga geçer gibi 4 puan verilirken, yandaş sendika üyelerine yüksek puan verilmiştir. İller genelinde yapılan değerlendirme sonuçlarına bakıldığında özellikle Eğitim-Sen okul müdürlerinin tek tek belirlenerek görevlerine son verilmiş olması ve çok az sayıda üyemizin müdürlüğe devam edecek olması, eğitim yöneticilerine yönelik olarak yapılan değerlendirmenin ne kadar 'objektif' olduğunu gözler önüne sermektedir" dedi.

Hasan Basri Yorulmaz, "Eğitim müdürlerinin değerlendirmesi ile ilgili şaibelerin ve adaletsizliklerin ortaya çıkması için eğitim kurumu müdürlerinin tamamının aldıkları puanlar şeffaf bir şekilde yayınlanmayarak gizlenme yoluna gidilmiştir. Sisteme giren her eğitim yöneticisi yalnızca kendisine verilen toplam puanı görmektir. İlçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinin verdiği puanları görememektir. Sendikamızı objektiflikten ve hakkaniyetten uzak bir şekilde yapılan değerlendirmeler sonucunda görevleri sona erdirilen Eğitim Sen üyesi okul müdürlerine verilen puanların iptaline karar verilmesi istemiyle dava hazırlıklarına başlamıştır. Eğitim Sen olarak, somut hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan, tamamen soyut ve politik değerlendirmelerle düşük puanlar verilerek üyelerimizin yöneticilik görevine son verilmesine asla seyirci kalmayacak, bu konuda her tür hukuksal ve örgütsel mücadeleyi yürütecektir" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Basri Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title