Haberler

Eğitim-Sen'den Milli Eğitimdeki Yönetici Atamalarına Tepki

Malazgirt Eğitim Sen Temsilciliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki yönetici atamalarında ciddi usulsüzlükler yapıldığını iddia etti.

Malazgirt Eğitim-Sen Temsilciliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki yönetici atamalarında ciddi usulsüzlükler yapıldığını iddia etti.

Malazgirt Hükümet Konağı önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri adına basın açıklamasını okuyan İlçe Eğitim-Sen Sekreteri Cevdet Gül, hükümetin, milli eğitimdeki paralelcileri bahane ederek, sözde onları milli eğitimin yönetici kadrosundan bertaraf etmek üzere hazırladığı "Eğitim Kurumları Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği"nin uygulamaya konulduğunu söyledi.

Beklendiği gibi nitelikli ve birikimli eğitim çalışanlarının, sadece muhalif sendikaya üye oldukları için idarecilik görevlerine son verildiğini savunan Gül, şöyle konuştu:

"Sadece kendilerine ve sisteme yağdanlıkla yaklaşan, eğitimci vasfından uzak 3 ile 5 sözde eğitimcinin yöneticilik görevine devamı sağlandı. Yıllardır bizi yöneten hükümet ve yandaşlarında, 'bizden olsun, çamurdan olsun' gibi sakat bir algı egemen olmuş. Bu anlayış artık dayanılmaz bir hal almıştır. Yıllarca yöneticilik yapıp öğretmenliğe geri dönecek eğitimcilerin, yeniden sınıflara girmeleri özellikle eğitim açısından ne kadar doğru olabilir? Bu durumdaki yöneticilerin, hangi enerji, arzu ve hangi motive ile sınıflara girmeleri beklenebilir? Okul yöneticiliği topluma, iyi ve ahlaklı bireylerin kazandırılmasında hayati önem taşımaktadır. Çünkü okul yöneticiliği, okulda eğitim kalitesini doğrudan olumlu ya da olumsuz etki yapmaktadır."

Malazgirt'i temsil eden hükümetin vekili, kaymakamı ve milli eğitim müdüründen oluşan üçlü koalisyonun verdiği kararın, eğitim emekçilerinin ve tüm Malazgirt halkının tepkisine neden olduğun belirten Gül, kararın çocukların geleceği konusunda velileri ve eğitim emekçilerini  kaygılandırdığını bildirdi.

Açıklamanın ardında grup, dağıldı. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Malazgirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title