Haberler

Eğitim-sen'den Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Eylem

Aydın'da KESK'e bağlı Eğitim Sen üyesi bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından "sendika üyelerine soruşturma açıldığı ve ceza uygulandığı" iddiasıyla Aydın İl Milli Eğitim Müdürülüğü önünde eylem yaptı. Eylem dolayısıyla polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün yaptığı açıklamada, Sendikal eyleme katılan Eğitim Sen üyelerine ceza veremeyeceklerini belirterek, "Sendikal faaliyet ve çalışmalarımız kamuoyunda suç gibi yansıtılıp emekçilerin hak ve özgürlükler mücadelesi bastırmak istenmektedir. KESK, DİSK ve TMMOB olarak yaptığımız bir günlük hizmet üretmeme eyleminden dolayı sendika eylemine katılan üyelerimize soruşturma açılmıştır. Bu uygulama hukuksuzdur. Eğitim ve bilim emekçilerinin iç hukuk ve uluslararası hukukta güvence altına alınan demokratik haklarını kullanması asla suç olarak değerlendirilemez. Sendikamızın daha önce yaptığı pek çok eylem, etkinlik ve iş bırakma, Danıştay ve İdare Mahkemeleri tarafından da yasal ve meşru kabul edilmiştir" diyerek eylemlerin saygıyla karşılanmasını istedi.

Eylemlere saygı duyulmasını isteyen sendika olarak terörü lanetlediklerini de belirten Gün, İstyanbul'daki terör saldırısını da şiddetle kınayıp lanetlediklerini kaynağı ne olursa olsun terörün masum olamıyacağını söyledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title