Haberler

Eğitim Sen 5 Yıl Önce Kaybolan Öğretmenini Unutmadı

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, 5 yıl önce Mihalgazi ilçesinde kaybolan üyeleri Mehmet Ali Örkmez olayı ile ilgili bir arpa boyu yol alınmadığını kaydetti.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, 5 yıl önce Mihalgazi ilçesinde kaybolan üyeleri Mehmet Ali Örkmez olayı ile ilgili bir arpa boyu yol alınmadığını kaydetti.

Konuyla ilgili sendika binasında açıklama yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, olayın ilk günlerinde, sendikanın ve ailenin yakın takibi ve kamuoyu baskısı ile bölgede aramalar yapılmasına rağmen soruşturmanın derinleştirilmediğini söyledi. Ortaya atılan iddialara ve çelişkili ifadelere rağmen yürütülen soruşturmanın bir süre sonra durdurulduğunu, ailenin defalarca Eskişehir ve Ankara'ya giderek valilik, savcılık, bakanlık ve meclis nezdinde girişimlerde bulunduğunu, buna rağmen soruşturmanın yeniden başlatılmadığını belirten Demir, "Aradan çok zaman geçtiği ve olayın kapandığı fikrinde olan varsa şunu iyi bilmelidir ki, bizim için bu dosya hiçbir zaman kapanmadı ve kapanmayacak. Somut bir delil bulununcaya ve varsa sorumlular cezalandırılıncaya kadar olayın takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz" dedi.

Soruşturmanın bazı eksikliklerin yaşandığı fikrinde olduklarını belirten Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir şunları söyledi.

"Olay üzerinde belli bir süre yoğunlaşılıp ardından vazgeçilmesi, "devlet devamlılığının"bu olayda sınıfta kalması, başta valilik olmak üzere yetkililerin bilgi paylaşımındaki eksiklikleri büyük bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Mehmet Ali şimdiye kadar bulunamadıysa başta hükümet olmak üzere ilgili vali ve emniyet müdürlerinin görevlilerini yapmadığı veya eksik yaptığı anlamına gelir. Kenti yöneten kişilerinde bu konuda daha duyarlı olmasını beklerdik ve bekliyoruz.Bizler soruşturmada bir ihmalin varlığından hep kuşkulandık ve bu kuşkumuz devam etmektedir. Nasıl oluyor da 2010'lu yıllarda küçük bir ilçede herkesin bildiği, tanıdığı bir öğretmen kayboluyor ve hiçbir iz bulunamıyor? Bu soru bizim içimizde bir yara gibi durmaktadır. Sendikamız konu ile ilgili bilboardlara afiş hazırlamış, gazetelere ilan vermiştir. Bizler, hukuki anlamda dosyanın yeniden açılması için gerekli adımları atmanın çabası içerisindeyiz. Mehmet Ali Örkmez'i kent belleğinde yaşatmaya kararlıyız. Belediyelerle ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu konuda temasa geçeceğiz. Eskişehir kamuoyuna, yetkililere ve Mihalgazi halkına seslenmek istiyorum; Mehmet Ali Örkmez konusu hepimizin boynunun borcu olan bir meseledir. Bu olay hiç yaşanmamış ve Mehmet Ali Örkmez diye birisi hiç olmamış gibi davranamayız. İnsanlığın vicdanı için bir an önce Mehmet Ali Örkmez'in akıbetini aydınlatmaya mecburuz. Bizler Mehmet Ali'nin arkadaşları, meslektaşları olarak soruşturmanın tekrar başlatılması için konu ile ilgili bilgisi veya tanıklığı olan kişilerin kamuoyuna açıklama yapmaya veya sendikamıza bilgi vermeye çağırıyoruz. Mehmet Ali Örkmez'i unutmadık, unutturmayacağız."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mihalgazi ilçesinde görev yapan Örkmez, 15 Mart 2010 tarihinde meslektaşları Ahmet Altay, Mustafa Derin, Abbas Kaplan ve Sinan Çektemir ile Sakarıılıca Kaplıcaları mevkiine gitti. Dönüş yolunda maddi hasarlı kazaya karışan arkadaşlar Mihalgazi'ye ulaştı. Araçtan inen ve konakladığı lojmana 500 metre kala Sakarya Nehri'nin geçtiği yol kenarında inen Örkmez'den bir daha haber alınamadı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serkan Demir Mihalgazi Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title