Haberler

Eğitim Okul Öncesinde Başlar Projesi'nin Açılışı Edirne'de Yapıldı

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ortaklığında yürütülen ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Eğitim Okul Öncesinde Başlar” adlı projenin uygulamasına Edirne'de başlandı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ortaklığında yürütülen ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Eğitim Okul Öncesinde Başlar" adlı projenin uygulamasına Edirne'de başlandı.

Projenin kamuoyuna tanıtılması ve uygulamanın açılışı dolayısıyla Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan projenin tanıtımını yaptı. Proje ortaklarından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük konuşmasında Trakya Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki işbirliğinden bahsederek halka hizmet veren üniversitenin, Milli Eğitim Müdürlüğü ile bundan sonra da her türlü işbirliğine açık olduğunu söyledi.

Toplam bütçesi 316 bin TL olan projenin yüzde 90'ının Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandığı kaydedilirken 2014 yılı Mayıs ayında tamamlanması planlanan proje ile okul öncesi eğitimde yenilikçi yöntem ve uygulamalarla bölge genelindeki sosyal ve beşeri sermayenin gelişmişlik düzeyinin arttırılmasına katkıda bulunulması hedefleniyor. Bu hedef çerçevesinde okul öncesinde yenilikçi "Montessori Eğitim Yöntemi"nin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlara uyumu gerçekleştirileceği bildirildi.

Edirne Merkez Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda, "Eğitim Okul Öncesinde Başlar" isimli proje kapsamında, Edirne ili, Merkez, Havsa, Lalapaşa, Süloğlu, Uzunköprü ve Meriç ilçelerinde faaliyet gösteren eğitim-öğretim kurumlarında görev yapan tüm okul öncesi öğretmenlerine ve okul öncesi öğrencisi bulunan okul- kurum yöneticilerine yönelik olarak eğitim gerçekleştirildi. Toplam 12 saat süren ön eğitim kapsamında "Okul Öncesinde Montessori Yaklaşımı" ile ilgili olarak öğretmenlere bilgi verildi. 2 günlük temel eğitimin ardından gönüllü 279 öğretmene yönelik 120 saatlik ana eğitim gerçekleştirilecek. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Trakya Bölgesi Hüseyin Özcan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title