Haberler

Eğitim Komisyonu'nun Gündemi: Mesleki Eğitim

Güncelleme:

Kocaeli Ticaret Odası Eğitim Komisyonu, 2014- 2015 eğitim öğretim döneminin ilk günlerinde, yeni eğitim yılını masaya yatırmak üzere toplandı.

2014- 2014 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennileriyle açılan toplantıda, önemli kararlar alındı

Kocaeli Ticaret Odası Eğitim Komisyonu üyeleri, Mikail Kayacı başkanlığında bir araya geldi. KOTO Genel Sekreteri Oktay Baltalı, Akademik Danışman Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yeğin, 15. Meslek Komitesi Başkanı Fatih Ekinci, AR-GE'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Koçak ve Üye İlişkileri Müdürü'nün yer aldığı toplantının gündeminde mesleki eğitim ve ara eleman yetiştirme konularına dair önemli maddeler yer aldı.

'2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLI OLSUN'

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Komisyon Başkanı Kayacı, "Eğitim, kişisel gelişim ve mefkure oluşturmakla birlikte; işgücü, kalifiye eleman istihdamı, hedefe uygun eğitim, piyasa beklentisinin eğitimcilere ulaştırılması gibi önemli hususlarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Meslek sahibi olarak işletmelerin temsilcisiyiz hem de veli olarak öğrencilerin anne-babasıyız. 2014- 2015 eğitim öğretim yılı şimdiden hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

ELEMAN VE SEKTÖR ANALİZİ

Eğitim kurumlarında sağlıklı gıdaların satışının yapılmasından, teknolojinin bilinçli kullanılmasına kadar birçok konuda önemli analizler yapan komisyon üyelerinin mesleki eğitim ve ara eleman yetiştirme noktasında aldıkları kararlar şöyle; "Mesleki eğitim kariyer odaklı olmalı. Sektörlerin mesleki eğitim ile ilgili vizyonu belirlenmeli. İşletmelerle iç içe, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetiminde ancak odalarca koordine edilen meslek liseleri kurulmalı. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde elemana ihtiyaç duyacak meslekler şimdiden belirlenmeli ve elaman yetiştirilmeli."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatih Ekinci Yusuf Koçak Danışman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title