Haberler

Eğitim Kampüsü Projesi 2 Ekim'de Belediye Meclisinde

Manisa'da 10 bin öğrencinin eğitim göreceği "Kampüs Lise" projesi, 2 Ekim Salı günü Manisa Belediye Meclisi'nde görüşülecek.

Manisa'da 10 bin öğrencinin eğitim göreceği "Kampüs Lise" projesi, 2 Ekim Salı günü Manisa Belediye Meclisi'nde görüşülecek.

İçinde spor salonu, konferans salonu, pansiyon, laboratuvar, kütüphane ve yemekhane gibi sosyal tesislerin olacağı, endüstri meslek liseleri hariç 12 lise türünü içinde barındıran kampüs lise 120 bin metrekare arazi üzerine kurulacak ve 500 derslik bulunacak. Kampüs lise için Kuşlubahçe'de yer tahsis ettiği öğrenilen Manisa Belediyesi, 2 Ekim Salı günü Belediye Meclisi'nde arsa üzerinde imar değişikliğine gidecek. Yaklaşık 200 milyon TL'ye mal olacak yatırımla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, projenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı ihaleyle 2013 yılında başlanacağının planlandığını ifade ederek, "Eğitim kampusu arayışlarımız sürmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü olara Bakanlığımıza teklif edilmek üzere şehre uzaklığı 5 ila 10 km mesafede yerlerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Hem orman bakanlığımıza konuyla ilgili istekte bulunduk hem de Muradiye Belediyesi, Selimşahlar Belediyesi gibi merkeze yakın belediyelerden arama çalışmalarımız sürerken, Sayın Belediye Başkanımız Cengiz Ergün bize yapmış olduğu ziyarette konuyla ilgili olarak kendilerinin de çalışma yaptığını, şehrin 5 yıllık planlarını konuşurken bize de Kuşlubahçe'de 120 dönümlük bir arazinin ayarlanacağını, Manisa'mızın önümüzdeki 30 yıllık eğitim problemine çare olabileceğini söyledi. Çok memnun kaldık. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Eğer bu proje gerçekleşirse şehir içindeki okullarımız rahatlamış olacak. Kuşlubahçe'de yapılacak eğitim kampüsüne 10 bin öğrenci yerleştirebileceğiz. 500 derslikli bir okul olacak. İçinde sosyal tesisleri bulunacak. Manisa'mızın eğitim sorunu böylece çözülmüş olacak." diye konuştu.

Kuşlubahçe'de yapılması planlanan kampüs lisenin bulunduğu arazinin 40 dönümü hayırsever Mehmet Suphi Egemen tarafından Milli Eğitim'e bağışlanmıştı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Altınsoy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title