Haberler

Eğitim-İŞ'in "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü" Devam Ediyor

Güncelleme:

Eğitim-İŞ Sendikası üyeleri, Muğla'nın Yatağan ilçesinden Ankara'ya başlattıkları "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü" kapsamında Bilecik'in Bozüyük ilçesine gitti.

Eğitim-İş'in "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü" Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Muğla'nın Yatağan ilçesinden Ankara'ya başlattıkları "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü" kapsamında Bilecik'in Bozüyük ilçesine geldi.Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamada, 17 Aralık'ın unutulmaması için yürüyüşü bu tarihte başlattıklarını söyledi.Milli Eğitim Bakanlığına, "Doğruluk, dürüstlük, dayanışma, devlet malına sahip çıkma, rüşvet vermeme, rüşvet almama, yolsuzluk, bunlar doğru davranış değildir, bunlar insana, insanlığa yakışmaz, biz güzel davranışları değerleri öğretelim çocuklarımıza" diye yazı yazdıklarını dile getiren Demir, önerilerinin dikkate alınmasını istedi.Son yıllarda işçinin, emekçinin hakkının unutulduğunu savunan Demir, şöyle konuştu: "İşçi eylemleri, sendikalar tarafından neredeyse son dönemde yapılmaz hale geldi. Yürüyüşümüzün bir başka adı da 'Laik eğitim, emeğe saygı yürüyüşü'. Eğitimin temeli laikliktir. Eğer eğitimde laiklik, pedagoji yoksa orada geleneksel eğitim sistemi vardır. Zaten ona eğitim denilmez, öyle bir yerde okula da gerek yoktur, Karma eğitimi, eğitim sistemimizin temeli. Asla ve asla buradan vazgeçilemez. Çocuklarımızın medeni ilişkilerini geliştirebilmesi ve toplumsallaşması bakımından karma eğitim, olmazsa olmaz."Demir, beraberinde sendika üyeleri, bazı siyasi parti ve dernek temsilcileriyle İsmet İnönü Caddesi'nden Emniyet Müdürlüğü kavşağına kadar yürüdü.Grup daha sonra dağıldı. -Eğitim-İş'in "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü"

Kaynak: AA / Güncel

Bilecik Yatağan Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title