Haberler

Eğitim- İş'in Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü Manisa'ya Ulaştı

Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu'na (Birleşik Kamu-İş) bağlı Eğitim-İş Sendikası'nın Muğla'nın Yatağan ilçesinden Ankara'ya başlattığı Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü kapsamında geldikleri Manisa'nın Soma İlçesi'nde, geçen 13 Mayıs'taki maden faciasında yaşamını yitiren şehit madencilerin mezarlarını ziyaret etti.

Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu'na (Birleşik Kamu-İş) bağlı Eğitim-İş Sendikası'nın Muğla'nın Yatağan ilçesinden Ankara'ya başlattığı Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü kapsamında geldikleri Manisa'nın Soma İlçesi'nde, geçen 13 Mayıs'taki maden faciasında yaşamını yitiren şehit madencilerin mezarlarını ziyaret etti. Eğitim-İş Sendikası üyesi yaklaşık 100 kişi, ardından ellerindeki Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü ve Özelleştirme Katliamdır! Bir Daha Zonguldak, Soma ve Ermenek'te Yaşanmasın yazılı pankartlarla Cengiz Topel Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. 13 Mayıs'ta Soma'da meydana gelen Maden faciasından hayatını kaybeden 301 maden işçisi için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okundu. Grup adına açıklama yapan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Laik Eğitim ve Emeğe Saygı yürüyüşümüzün ikinci gününde Manisa'ya ulaştık. Laik eğitim ve saygı yürüyüşü, 13 Mayıs'ta Soma'da meydana gelen vahim olayda kaybettiğimiz 301 canımız, bizim eylemimizin gerekçesidir. 13 Mayıs'ta yaşanan vahşettir. Aramızdan ayrılan 301 emekçi işçi arkadaşlarımızın anısına yapılmıştır. Bundan sonrada eğitim iş olarak işçilerimizi anmaya devam edeceğiz dedi.Özelleştirmeler yoluyla yapılan emek sömürüsü ve özel sermayenin daha fazla kar amacıyla yarattığı güvencesiz çalışma koşullarının Soma'da olduğu gibi Ermenek'te de işçilerin canına mal olduğunu belirten Demir, Soma katliamı Türkiye işçi sınıfının tarihindeki en önemli dönemeçlerden biridir. Asla unutulmayacaktır. Eğitim-İş olarak eğitimin laik-bilimsel ve parasız özelliğinin ortadan kaldırılmasına ve ülkemizin özelleştirmeler yoluyla yağmalanmasına karşı yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Emeğimizi sömürtmeyecek, emekçilerin ölümünü izlemeyeceğiz. Cumhuriyeti yıkmak isteyenler, karşılarında yıkılmaz bir kale olarak eğitim emekçilerini bulacaktır dedi. Açıklamaların ardında grup, otobüslerle Soma'dan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu İş Muğla Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
title