Haberler

Eğitim-İş: İktidarın Baskılarına Boyun Eğmeyeceğiz

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, üyeleri Barış Lezgi Koyuncu ve Öner Gürel hakkında, sendikanın aldığı karar gereği, iş güvencesi ve Gezi Parkı direnişine destek için Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri eyleme katıldıkları gerekçesiyle soruşturma açıldığını belirterek, "İktidarın baskılarına boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, üyeleri Barış Lezgi Koyuncu ve Öner Gürel hakkında, sendikanın aldığı karar gereği, iş güvencesi ve Gezi Parkı direnişine destek için Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri eyleme katıldıkları gerekçesiyle soruşturma açıldığını belirterek, "İktidarın baskılarına boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Demir, yaptığı açıklamada, "saplandığı yolsuzluk batağında debelenen" AK Parti'nin başlattığı cadı avı sonucu okullarda, üniversitelerde eğitim ve bilim emekçilerine, öğrencilere dönük baskı, soruşturma ve cezalara her geçen gün bir yenisi eklendiğini dile getirdi. Üyeleri Barış Lezgi Koyuncu ve Öner Gürel hakkında, sendikanı aldığı karar gereği, iş güvencesi ve Gezi Parkı direnişine destek için Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri eyleme katıldıkları gerekçesiyle soruşturma açıldığını vurgulayan Demir, şunları ifade etti:

"Soruşturma sonucunda Barış öğretmenimiz Karaman Merkez Anadolu Öğretmen Lisesi'nden, Morcalı köyü İlkokulu'na, Öner öğretmenimiz ise Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Sudurağı kasabası Karamanbey Ortaokulu'na sürgün edilmişlerdir. Bu haksız, hukuki temeli olmayan, yer değiştirmenin nesnel ölçütlerine dayanmayan uygulama, öğrencilerin ve tüm eğitim çalışanlarının adalet duygusunu sarsmıştır. Üyelerimize verilen sürgün cezaları, bu ülkede hırsızların, zalimlerin değil; zulme ortak olmayanların, demokrasi talep edenlerin ve ifade özgürlüğü gibi en temel hakkını kullananların cezalandırılmak istendiğini göstermektedir. Sendikalar, demokratik kitle örgütleri, yasaların kendilerine tanıdığı temel haklar gereği ülkemizi, mesleğimizi ilgilendiren konularda düşüncelerini açıklar, karşı olduğu konularda da demokratik tepkilerini gösterirler. Sendikal eylemlere katılmaları gerekçe gösterilerek, sürgün edilen arkadaşlarımızın aslında ne amaçla cezalandırıldıkları herkes tarafından bilinmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki, gün demokrasi, hukuk ve özgürlük mücadelesi yürütenlerin günüdür. Bugün baskıyla, tehditle, yalanla iktidarda kalmaya çalışanların ayakları altındaki zemin her geçen gün biraz daha kaymaktadır. Demokrasi taleplerine tahammülsüzlüğün, başlatılan cadı avının nedeni de budur. Eğitim-İş olarak Barış ve Öner öğretmenlerimizin yalnız olmadığının ve haklarında verilmiş olan sürgün cezalarının iptali yönünde tüm adımları atacağımızın bilinmesini istiyoruz."

Kaynak: ANKA / Güncel

veli demir ak parti türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title