Haberler

Eğitim-İş Genel Başkanı Demir: Şimdi de Mevcut Okulların Dershanelere Devredilmesi Gündemde

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, AK Parti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yolsuzluk olaylarıyla iyice köşeye sıkıştığını belirterek, "Şimdi de mevcut okulların dershanelere devredilmesi gündeme gelmiştir.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, AK Parti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yolsuzluk olaylarıyla iyice köşeye sıkıştığını belirterek, "Şimdi de mevcut okulların dershanelere devredilmesi gündeme gelmiştir. Carter School şeklinde dershanelerden gelen önerilere Bakanlığın olumlu yaklaştığı artık yüksek sesle dillendirilmektedir" dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Demir yaptığı açıklamada, AK Parti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yolsuzluk olaylarıyla iyice köşeye sıkıştığını belirterek, eğitim sisteminin, dershane ve özel okulların talepleri doğrultusunda şekillendirildiğini ifade etti.

-"BİNA, ÖĞRETMEN MAAŞI DEVLETTEN HER ŞEY DEVLETTEN OLACAK"-

Eğitimde özelleştirmenin aracı olan dershane ve özel okullara verilen tavizlerin haddi hesabının olmadığını vurgulayan Demir şunları kaydetti:

"Eğitim sistemimiz, dershane ve özel okulların talepleri doğrultusunda şekillendirilmektedir. Vergi, arsa gibi teşviklerin yanına yüzbinlerce öğretmen atamayı beklerken dershane öğretmenlerini mülakatla kadroya almaya varan tavizler ve akla ziyan uygulamalar gündemdedir. Şimdi de mevcut okulların dershanelere devredilmesi gündeme gelmiştir. Carter School şeklinde dershanelerden gelen önerilere Bakanlığın olumlu yaklaştığı artık yüksek sesle dillendirilmektedir. ABD'de uygulanan bu sistem uygulanarak başarısız okulların dershanelere devredilmesi ve dershanelere bu okullar için yapılan harcamaların (öğretmen maaşları, elektrik, su, doğalgaz giderleri) Bakanlık tarafından karşılanması planlanmaktadır. Yani bina devletten, öğretmen maaşı devletten her şey devletten olacak. Tam da AKP hükümetinin asıl amacına uygun bir uygulama hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. 11 yıllık iktidarları boyunca birçok sektörde yaşanan özelleştirmenin formülü MEB'de işlemeyince, dershaneler bahanesiyle bu amaç gerçekleştirilecektir. AKP iktidara geldiği günden bu yana halen yüzde 3'lerde yüzde 4'lerde olan özel öğretim oranını bu şekilde yüzde 10'lara çıkarmak istemektedir."

-"AMACINIZ DEVLETİN EĞİTİMDEN ELİNİ ÇEKMESİNİ SAĞLAMAK"-

Demir, başarısız okulun olmadığını, başarı yakalanamamasının gerekçelerinin var olduğunun altını çizerek şöyle devam etti:

"Başarısız olan özelleştirmeci, bilimdışı eğitim politikaları izleyen AKP iktidarıdır. Başarısız olan MEB'in beceriksiz merkez kadrolarıdır. Başarısız olan MEB'in kendisidir. Bugün başarısız diye tanımlanan okullar ikili eğitim yapan, velinin eğitim seviyesi ve duyarlılığı yönünden zayıf, ailelerin sosyoekonomik düzeyleri düşük bölgelerde, kalabalık sınıflarda, ücretli öğretmenlerle eğitim yapılan okullardır. Bu okullardaki öğrencilere sahip çıkması gereken devlet bir de okulu mu ellerinden alacaktır? Bu anlayış kabul edilebilir bir anlayış değildir. Düne kadar "dershaneleri açık lise yapalım ve adına Akademik lise diyelim' şeklinde bilimsellikten uzak hatta ve hatta bilimselliğe hakaret eder düzeyde yaklaşım sergileyenlerin bu tür yaklaşım sergilemelerine şaşırmıyoruz. Ne kadar acıdır ki bu işe imza atanlar da akademisyenlerdir. Eğitim-İş olarak Bakanlığa çağrıda bulunuyoruz; devlet okullarını maddi olarak destekleyin, ikili eğitime son verin, sınıf mevcutlarını uygar ülkeler seviyesine indirin, yeterli kadrolu öğretmenin atamasını yapın böylece istenen başarı yakalanacaktır. Amacınız devletin eğitimden elini çekmesini sağlamaktır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Veli Demir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title