Haberler

Eğitim -İş: Çocuklara Karnelerdeki Zayıf Not İçin Kızmayın

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sorunlarla kapandığını belirtirken, sorunların arttığını söyledi. Adıbelli, okulların ticarethaneye dönüştürüldüğünü savunarak, kadrolaşma hareketlerinin de hız kazandığını söyledi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, yaptığı açıklamada, 2008-2009 Eğitim-öğretim yılının birinci döneminin bugün sona erdiğini, ancak 2008-2009 Eğitim-öğretim yılında eğitim sisteminin sorunlarına çözüm üretilemediği gibi bu sorunlara her geçen gün yenilerinin eklendiğini söyledi. Eğitimde "özelleştirme" ve "dinselleştirme" hareketlerinin artarak devam ettiğini kaydeden Adıbelli, "Bunun sonucunda eğitim sistemimiz, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı yetiştirmede oldukça yetersiz kalmış, bilimsellikten ve çağdaşlıktan uzaklaştırılmış ve ulusal nitelikten yoksun bırakılmıştır. Okullar tarikat yuvalarına dönüştürülmeye çalışılmıştır. Laik eğitim sistemi hedef alınmıştır" dedi.

-"OKULLAR TİCARETHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"-

Cumhuriyet rejiminin herkese yeterli eğitim hedeflerinin terk edildiğini kaydeden Adıbelli, eğitim kurumlarının birer "ticarethaneye", okul müdürlerinin "tüccara", öğretmenlerin "tahsildara", öğrenci ve velisinin ise "müşteri" durumuna düşürüldüğünü vurguladı. AKP iktidarının zorunlu bağış anlayışını getirdiğini ifade eden Adıbelli, "Kendi okulunu kendin yap, paran kadar eğitim al uygulamasına halkımızı ve çocuklarımızı mahkum etmiştir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmamış, sınavlara endekslenen eğitim sistemi, eğitimi dershane, özel ders, özel okul alanına kaydırılmıştır. Öğretmen ve derslik açığı kapatılamamıştır. Ülkemizde hala okulsuz köy, öğretmensiz okul bulunmaktadır. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da öğretmen açığı yüzde 70 oranında vekil öğretmenlerle kapatılmakta, öğretmen olmayan kişilerin öğretmenlik yapması eğitimi katletmektedir" açıklamasında bulundu.

-"KADROLAŞMA HAREKETLERİ HIZ KAZANDI"-

Müfredatın yap-boz tahtasına dönüştürüldüğünü vurgulayan Adıbelli, ücretli öğretmen, vekil öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrosuz usta öğretici gibi görevlendirme çeşitliliğinin yaygın hale getirildiğinin de altını çizdi. Kadrolaşma hareketlerinin hız kazandığını ileri süren Adıbelli, "Okullarımız vekaletle yönetilir olmuştur. Din kültürü öğretmenleri idareci, imamlar din kültürü öğretmeni olmuştur. 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı eğitim çalışanları açısından sıkıntılarla geçmektedir. Eğitim ve bilim çalışanları yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkum edilmiş, ekonomik ve özlük konularda hak kayıplarına uğratılmıştır. Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz gibi kış koşularının çetin geçtiği bölgelerimizde görev yapan eğitim ve bilim emekçileri 7-8 ay süren kış şartlarına direnebilmek için yılda 2 bin - 3 bin TL yakıt parası vermek zorunda kalmaktadır. Seçim yatırımı olsun diye büyük kentlerde niteliksiz kömür dağıtmak yerine, bölgede çalışanlara gerekli ödenek acilen sağlanmalıdır" dedi.

-"ÇOCUKLARA KARNELERDEKİ ZAYIF NOT İÇİN KIZMAYIN"-

Ek ders ücreti ödemelerinin de birçok ilde aksatıldığını ve bu mağduriyetin derhal giderilmesi gerektiğini ifade eden Adıbelli, eğitim camiasında hizmetli alanında görev yapanlara yönelik baskılara da son verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Adıbelli, şunları söyledi:

"2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin bugün sona eriyor olması nedeniyle yaklaşık 15 milyon öğrenci karne alacaktır. Buradan velilere karne uyarısında bulunmak istiyorum. Karnedeki düşük puanlar nedeniyle çocuğun suçlanmaması gerekir. Bu durumda suçlu arama yerine başarısızlığın başarıya nasıl dönüştürülebileceği incelenmeli ve yapılması gerekenler ortaya konulmalıdır. Velilerin çocuklarına arkadaş gibi yaklaşmaları, sevgi ve hoşgörü göstermeleri de oldukça önemlidir. 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı eğitim çalışanları açısından sıkıntılarla geçmiştir. Ancak, eğitim çalışanları yaşadıkları tüm zorluklara karşın özveriyle çalışmışladır. Buradan tüm eğitim ve bilim çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum." (ANKA)

(ONR/BUN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title