Haberler

'Eğitim Her Engeli Aşar' Projesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Eşi Hayrünnisa Gül'ün Himayesinde Yürütülen 'Eğitim Her Engeli Aşar' Projesinin Tanıtımı, Gümüşhane'de Yapıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde yürütülen 'Eğitim Her Engeli Aşar' projesinin tanıtımı, Gümüşhane'de yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği'nin koordinatörlüğünde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde yürütülen projeyle ilgili toplantı, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Gümüşhane Vali Vekili Hasan Erkal, Beyazay Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş ile vatandaşlar katıldı.

Vali Vekili Erkal, toplantıda yaptığı konuşmada, engelli olmanın sadece bireysel değil, tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu belirterek, herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini ifade etti.

Engelli vatandaşların sorunlarının çözüme kavuşturulmasında oluşturulan birlikteliğin önemine dikkati çeken Erkal, 'Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak, onları üretime dahil ederek toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmalıyız. İnsan hayatına yaraşır ve toplumla kaynaşan hayat tarzı, engellilerin en tabi hakkıdır' dedi.

TBMM'nin ilk görme engelli milletvekili olan Lokman Ayva ise projenin 1.5 yılı aşkın süredir devam ettiğini anımsatarak, amaçlarının çok sayıda engellinin arzu ettiği eğitime kavuşmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Ayva, şöyle devam etti:

'Dünya gören, yürüyen, belli kompleksliklerde düşünebilen insanlara göre dizayn edildi. Dünya'nın bu şekilde kurulmuş olması nedeniyle çeşitli insanlar sorun yaşarlar. Önce bunun farkında olmak gerekiyor. Hayatın her yerinde farklılığın getirdiği bir takım sorunlar vardır. Farklı olduğunuz sürece mevcut sistemi kapsamayan sistemin dışında kalıyorsunuz. Kapsamayan sistem sizin var olmanızı, eğitim görmenizi, çalışmanızı sosyal hayata katılmanızı engellemiş oluyor.'

Belediye Başkanı Canlı da projeye ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek, 'Devlet son yıllarda engelli vatandaşlarımıza karşı daha duyarlı ve daha hassas. Onların sorunlarına el atan, çözüm üreten, katkı sağlayan bir anlayışı temsil ediyor. Zaten gelinen noktada insanların yaklaşım tarzları ve topluma bakış açıları da bunu gerektiriyor' diye konuştu.

Proje kapsamında kentte 4 özel eğitim sınıfı ile 25 destek eğitim odası oluşturulduğunu bildiren Milli Eğitim Müdür Vekili Taş ise özürlü bireylerin tespiti ve ailelerine eğitim verilmesi konusunda birde proje hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Toplantı, Beyazay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aylin Çiftçi'nin, engellilere yönelik yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı sunumla devam etti.

(YTM-BA-NÖZ) - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title