Haberler

Eğitim Bir-Sen Yönetiminden Basın Turu

Güncelleme:

Eğitim Bir-Sen Amasya Şubesi Başkanı Kerem Camcı, "Biz yapıcı ve olabilecek şeylerin talebi içerisindeyiz." dedi.

Eğitim Bir-Sen Amasya Şubesi Başkanı Kerem Camcı, "Biz yapıcı ve olabilecek şeylerin talebi içerisindeyiz" dedi.

2 bin 250 üyesi bulunan şubenin yenilenen yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ildeki basın kuruluşlarını gezen Kerem Camcı, geçen yıl ildeki eğitimci üyelerine yönelik yaptıkları ankette ortaya çıkan sonuçların da dikkate alınmasıyla eğitim-öğretim koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Diğer sendikaların ek zam ve diğer konulardaki taleplerini değerlendiren Camcı, "Ben bazılarının dostlar alışverişte görsün anlayışıyla yapıldığına inanıyorum. Bizim toplu sözleşmede aldığımız hakları küçümseme yolunda gidildi. Tamam azdır ama makul haklardır. Emeklilikle ilgili kazanım elde edildi. Mesela en azından 150-200 lira emekli maaşına aylık olarak yansıması söz konusu. Emekli ödeneğinde 5 bin lira toplu para yansıması söz konusu bizim o kazanımlarla. Öğretmenlere 150 lira ek ödeme alındı. Bu söz konusu. Taban aylığına yapılması çok önemliydi ki bu es geçiliyor. Bütün özlük haklarına yansıyor çünkü. Çeşitli alanlarda kazanım varken bir alanda, sadece ne kadarlık zam alınmış 175. Sadece 175 lira zam alınmış gibisinden gösteriliyor. Bu da kaça tekabül ediyor. Yüzde 3'e diyelim ki. 'Biz yüzde 12 istiyoruz' diyorlar. Şimdi makul olabilecek bir zam talebi var, olmayacak bir zam talebi var. Biz yapıcı ve olabilecek şeylerin talebi içerisindeyiz. Yoksa bağırmak, yüzde 100'ü istemek. Bizde isteriz. Çık şuraya 'ben yüzde 50 istiyorum' de. Bunu istemek zor değil. İsteyip de bunu gerçekleştirebilmektir önemli olan. Gerçekleşebilecek bir makul talebi iletebilmektir. Önemli olan ve gerçekleştirebilmektir. Yoksa yüzde 50 isteriz. Dostlar alışverişte görsün" şeklinde konuştu. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title