Haberler

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Şeker Açıklaması

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu'nun sosyal medyada yaptığı paylaşıma cevap verdi.

Kendisine ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'yı hedef alarak yapılan iftira ve hakaretlere kayıtsız kalmayan Eğitim Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, sendika üyelerinin katılımıyla düzenlediği basın açıklaması ile konuya açıklık getirdi. Türkiye'de her gün şehit haberlerinin geldiği bir dönemde basit işlerle meşgul ederek cevap vermek zorunda bırakan sendikacıları bir daha muhatap almamak adına basın açıklamasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Numan Şeker, "Sendikaların kuruluş amacı kamu çalışanları ve üyelerinin ekonomik sosyal ve özlük haklarını korumak geliştirmek ve bunun için mücadele etmektir. Bunun yanında ülkenin birlik ve beraberliği vatanın bölünmez bütünlüğü için hakkın ve haklının, mazlumların yanında zalimlerin karşısında durma adına sivil toplum örgüt gücünü kullanmaktır. Türkiye'de 1 milyon üyesiyle Bursa'da da 30 bin üyesiyle hem Türkiye'nin hem de Bursa'nın etkili ve yetkili sendikasıyız. Türkiye'de her gün şehit haberlerinin geldiği bir ortamda bizleri böyle basit işlerle meşgul ederek cevap vermek zorunda bırakan sendikacıları bir daha muhatap almama adına maalesef bu basın açıklamasını yapmak zorunda kaldık" dedi.

"Bozacının şahidi şıracı"

Yıldırım'a bağlı bir okulda Z kütüphanesi ve konferans salonu açılış töreninde kendisinin kurdele kestiği fotoğrafın Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu tarafından aslını yansıtmayan bir biçimde 'kamudan haber' internet sitesine servis ettirildiğini belirten Başkan Numan Şeker, "21 Aralık tarihinde Yıldırım ilçemize bağlı bir okulumuzda Z kütüphanesi ve konferans salonu açılışına üyemiz okul müdürü tarafından yetkili sendika olmamız hasebiyle davet edildik. Bu açılış törenindeki fotoğrafları Türk Eğitim Sen Şube Başkanı gündeme taşıyarak, fotoğraflar üzerinden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'yı ve şahsımı hedef almıştır. Bozacının şahidi şıracı misali Bursa yerelindeki haber, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı tarafından 'kamudan haber' internet sitesine servis ettirilmiştir" diye konuştu.

Aynı zihniyeti taşıyan kişi ve kurumlardan doğru haber beklemenin saflık olduğuna dikkat çeken Başkan Şeker, fotoğrafın orijinallerini basın açıklamasında göstererek, "Haberin neresini düzeltelim. Haberde verilen açılış fotoğrafı, "Z kütüphane" açılış fotoğrafı değil, konferans salonu açılış fotoğrafıdır. Haberde Yıldırım ilçe milli eğitim müdürü olarak ifade edilen kişi de ilçe müdürü değildir. Açılış fotoğraflarında görüleceği üzere il milli eğitim müdürü bize makas vermiyor, makası veren kişi okul müdürüdür. Kurdeleyi tutan hiç kimse yok. Aksine kurdeleler açılışını yaptığımız konferans salonunun giriş kapısına sabitlenmiş durumdadır. Açılış iki aşamalıydı. Birinci aşamasında Z kütüphane açılışı, ikinci kısmında da konferans salonu açılışı vardı. O gün konferans salonu açılışına gecikmeli olarak katılabildik. Açılışın yetiştiğimiz bölümünde il müdürümüz koridordaki misafirleri görebileceği ve kendilerine hitap edebileceği hakim bir nokta olan kurdelenin baş ucunda elinde makasıyla misafirlere hitap etmekteydi. Açılış kurdelesini kestiğimiz makasları yine fotoğraflarda görüleceği üzere okul müdürü protokol üyelerine dağıtmaktaydı. Yani haberde ifade edildiği gibi ne kurdele tutan ne de bize makas uzatan bir il müdürü ve ilçe müdürü söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu'nun yapmış olduğu sosyal medya paylaşımındaki açılışa ilişkin yorumların da doğruları yansıtmadığının altını çizen Şeker, "Selçuk Türkoğlu'nun okul aile birliği başkanı ve diğer bayanların haberin içeriğine katılmadıkları, yanlış ve kasıtlı haber yapıldığını ifade ettikleri görülmektedir. İl milli eğitim müdürümüz alçak gönüllük ve nezaket göstererek bu açılışlarda emeği geçen başta okul aile birliği başkanı ve diğer bayanlara öncelik tanıyarak kurdeleyi kesmeye kendilerini de davet etmiştir. Tabi ki nezaket ve incelikten yoksun olan insanların bu inceliği anlaması mümkün değildir" dedi.

Servis ettikleri asılsız haberde "Sendika başkanları ilçelerde ve illerde paralel müdürlük yapıyor" şeklinde açıklama ile Türkoğlu'nun kendilerini FETÖ'cülere benzetmeye çalıştığını söyleyen Şeker, elinde Selçuk Türkoğlu'nun ve Meral Akşener'in yan yana olan fotoğrafları göstererek, "Haberi yaptıran zihniyetin sahibi Selçuk Türkoğlu, 15 Temmuz öncesi 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh Konseyi' adına siyaset yapan Meral Akşener'in peşine takılarak yaptığını, ikbal peşinde olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Buradan Ankara'ya İzmir'e üyeleri taşıyarak sendikacılık yapma devri bitmiştir. Sendikalar sivil toplum örgütleridir. Siyasi ve ideolojik yaklaşımla sendikacılık yapmayacağız. Bu kurumları buralara alet etmeyeceğiz. Bir başka fotoğrafta da Selçuk Türkoğlu, FETÖ'den tutuklu Aktif-Sen şube başkanı ve diğer şube başkanları ile birlikte il milli eğitimin önünde eylem yapıyor. Devletin kurumlarını basarak, camları kırarak yapılan eylem, kimin eylemidir? Sol tandanslı sendikaların yaptığını biz biliyoruz. Ama bu fotoğrafın altına Bursa'da sayılı gazetecilerden birisi, yorum yaparak, 'Ben rüyamda görmüş olsam inanmazdım. Selçuk Türkoğlu sol elini havaya kaldırarak, Chavez gibi nutuk atacağına ben inanmazdım' diyor. Chavez'e benzetilmekten de memnun olduğunu Selçuk Türkoğlu, 'teşekkürler' diyerek de gazeteciye yorum yapıyor. İşte sendikacıların ne yaptığını ve birileri tarafından nasıl kullanıldığını biz çok iyi görüyoruz" diye konuştu.

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen'e bağlı diğer sendikalar olarak diğer sendikalardan farklı olduklarını belirten Şeker, sözlerini şu cümlelerle tamamladı:

"Biz bu ülkenin çimentosuyuz. Bu ülkenin birlik, beraberliği ve bölünmez bütünlüğü için ülkenin kırılma anlarında biz her zaman 1 milyon üyesiyle bu ülkenin ve milletin yanında yer aldık. İnşallah yer almaya da devam edeceğiz. Biz, Eğitim-Bir-Sen olarak Bursa'da eğitim çalışanlarının problemlerini çözme adına mücadele etmeye odaklandığımız için iftiralarla gündem oluşturmaya çalışanlara ayıracak vaktimiz yoktur." - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Türkoğlu Eğitim Bir Sen Numan Şeker Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title