Haberler

Eğitim-Bir-Sen: Sorunlara Çözüm Getiriyoruz

Güncelleme:

Yönetici görevlendirme süreci içerisinde alanda yaşanan sorunları gerek yazılı gerekse sözlü olarak Eğitimciler Birliği Sendikası ( Eğitim Bir Sen ) genel merkezinin ilettiğini ve çözüm tekliflerini sunduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, Bakanlık, Bakan Nabi Avcı imzası ile bugün yayınlanan iki ayrı yazıyla üç ayrı soruna çözüm getirdiğini söyledi. Coşkun, "Söz konusu yazılar valiliklere gönderilerek bu sorunlara da Eğitim Bir Sen olarak çözdük. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ile İHL Meslek Dersi Öğretmeni Ayrımı Yapılmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 26.08.2014 tarihli ve 106677 sayılı yazısıyla, Talim ve Terbiye Kurulu'nun, Öğretmenlik Alanları Atama ve Ders Okutma Esaslarına dair kararında; ilahiyat fakültesi mezunlarının hem imam hatip lisesi meslek dersleri alan öğretmenliğine hem de din kültürü ve ahlak bilgisi alan öğretmenliğine atanabileceklerinin belirtilmesinden hareketle ilahiyat fakültesi mezunu yöneticilerden yapılan değerlendirme sonucunda 75 ve üzerinde puan alanların görev sürelerinin hem DKAB alan öğretmenlerinin hem de imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenlerinin atanabilecekleri eğitim kurumlarında istekleri doğrultusunda uzatılması gerektiği ifade edilmiştir

Yine ilahiyat fakültesi mezunlarının ilk defa veya yeniden görevlendirme kapsamındaki yöneticilik başvurularının da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiği belirtilmiştir" dedi.

ÇÖZÜM ODAKLI

Tamamı kız olan okullarda erkek adayların müdür olarak görevlendirilebileceğini belirten Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı: "Görev Süresi Uzatılmayan Müdürlerin Öğretmenliğe Atanmada İstekleri Dikkate Alınacak Yine İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 26.08.2014 tarihli ve 106676 sayılı yazısıyla, dört yıllık görev süresini dolduran müdürlerden değerlendirme sonucunda 75 puanın altında kalmaları nedeniyle görev süresi uzatılmayanların mağdur olmamaları bakımından yerlerine görevlendirilecek müdürlerin göreve başlamaları beklenmeksizin istemeleri halinde kendi okullarında, aksi takdirde öncelikle kendi ilçelerinde olmak üzere il içinde öğretmenliğe atanmalarının yapılması istenmiştir. Öğrencilerinin tamamı kız olan okulların müdür ihtiyacı karşılanamadığında erkek adaylar görevlendirilebilecek. Aynı yazıda öğrencilerinin tamamı kız olan eğitim kurumlarının müdür ihtiyacının kadın adaylarla karşılanamaması halinde bu kurumlara erkek adaylar arasından müdür görevlendirilmesi yapılabileceği belirtilmiştir. Eğitim-Bir-Sen olarak yukarıdaki konularda çözüm odaklı yaklaşımları için Sayın Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere İnsan kaynakları Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyor, yönetmelikten kaynaklanan başkaca sorunları çözümü için de çalışma yapılmasını umuyoruz"
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

İbrahim Coşkun Eğitim Bir Sen Nabi Avcı Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title