Haberler

Eğitim- Bir-Sen: Öğretmenin Maaş Düzenlemesinde Sayının Çokluğu Bahane Ediliyorsa

Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen "Eğitim ve Ahlak Şurası"nda konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun öğretmen maaşlarının arttırılmasına ilişkin talepleri üzerine söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yardımcısı Halil Etyemez, "Sayın Başkanımız, konuşmasında öğretmenlerimizin maaşlarıyla ilgili bir talepte bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen "Eğitim ve Ahlak Şurası"nda konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun öğretmen maaşlarının arttırılmasına ilişkin talepleri üzerine söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yardımcısı Halil Etyemez, "Sayın Başkanımız, konuşmasında öğretmenlerimizin maaşlarıyla ilgili bir talepte bulundu. Ben de toplu sözleşme masasında artırmak üzere masaya bırakıyoruz. Bugün eğitim ve ahlakla ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum" dedi.

Eğitim ve Ahlak Şurası'nın ele aldığı iki önemli mesele olduğunu belirten Etyemez, bunlardan birinin ahlak diğerinin ise eğitim yani maarif olduğunu söyledi. Modem eğitim ve okulun, toplumu şekillendirme, bireylerin yaşamını dönüştürme ve yeni bir ahlak düzeninin inşası hususunda başarısız olduğunu söyleyen Etyemez, "Modern okul, insan zihnini, akılını, gönlünü ve nefsini terbiye etme yerine, egemen sınıfların kurulu amaçlarına hizmet eden bir araç durumuna dönüştürülmüştür. Türkiye olarak yeryüzünün en zengin eğitim birikimine sahip olmamıza rağmen, son iki yüz yıldır kendi medeniyet kodlarımıza dayalı, özgün eğitim ve okul modelleri maalesef geliştiremedik. Eğitimde bir istikamet ve gaye problemi olduğu Türkiye'nin önde gelen entelektüelleri tarafından da dile getirilmektedir. Bunların yanı sıra, günümüzde eğitim ve okul; insan yaşamını bir bütün olarak kavrayamamakta, insan gönlüne ve zihnine birlikte hitap edememekte, öğrencileri sıraya dizmekte ve elemektedir. Kısacası eğitimsel aklımız, maarif mefkuremiz bulanık gözükmektedir. Eğitimin amacı ne olmalıdır? Ne tür bir insan yetiştirmek istiyoruz? Maarife ilişkin özgün bir model geliştirebilir miyiz? Maarif davamız, maarif mefküremiz ne olmalıdır? Bu sorular ışığında, okulun ve eğitimimizin yeniden düşünülmesi ve aynı zamanda "iyi ödev insanı yetiştirme" ülküsü etrafında yeniden analiz edilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Bir Sen Halil Etyemez Memur Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

muhammet karabulutAdınız Yazın:

yazıklar olsun oldu bittiye getirlip maaşlarımı erittiniz. masaya bırakılan öğretmenlerin geleceği ben bir öğretmen olarak tebrikleri kutlamaları kabul edmiyorum. işin en acı tarafı da ben de eğitim bir sen liyim yazıklar olsun. Yorumunuzu Yazın

0
0
yanıtYanıtla
muhammet karabulut:

hangi masaya 2 yıl sonrasına mı bizi bu duruma düşüren yalaka sendikamıza evet sendikamıza yazıklar olsun diyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title