Haberler

Eğitim Bir-Sen Karabük 2 Nolu Şube Başkanı Serdar Yüce Açıklaması

Eğitim Bir-Sen Karabük 2 nolu Şube Başkanı Serdar Yüce, 15 Temmuz’da FETÖ eliyle gerçekleşen menfur darbe girişimine ilk ve en etkili karşı duruşu göstermiş bir sivil toplum örgütü olmanın sorumluluğuyla, darbe girişimi sonrasında oluşan kardeşlik ortamını çok ama çok önemsediklerinin söyledi.

Eğitim Bir-Sen Karabük 2 nolu Şube Başkanı Serdar Yüce, 15 Temmuz'da FETÖ eliyle gerçekleşen menfur darbe girişimine ilk ve en etkili karşı duruşu göstermiş bir sivil toplum örgütü olmanın sorumluluğuyla, darbe girişimi sonrasında oluşan kardeşlik ortamını çok ama çok önemsediklerinin söyledi.

Yüce, yaptığı basın açıklamasında, "Ülkemize yönelen dış ve iç kaynaklı yoğun saldırılardan ancak birlik ruhuyla çıkabileceğimizi biliyor ve bu girişimi durdurmak için canları pahasına meydanlara inen milletimizi minnet ve şükranla selamlıyoruz. Fakat bu kardeşlik ortamında bile tam bir 'yağmacı' tavrıyla kişisel hesapları, kinleri, intikam arzuları ile sağa sola saldıran insanların, bu ortamı zehirlediğini düşünüyoruz. Darbe girişiminden ancak beş gün sonra olana bitene tepki verebilmiş insanların, bir tür suçluluk psikolojisiyle kendi cürümlerini dikkatlerden kaçırmak için onu bunu suçlamaları çok eskimiş bir taktiktir. Buna rağmen bu necip milletin, ferasetiyle kimin ne yaptığını gayet iyi bildiğine tüm kalbimizle inanıyoruz. Ülkemizde ve şehrimizde oluşan kardeşlik ortamına bir katkısı olacağı inancıyla, bu ortamı şahsi hesapları için provoke eden insanlara açık bir cevap verme zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Ülkemizin ve şehrimizin en büyük kıymetlerinden biri olan Karabük Üniversitesini, onun eski ve mevcut rektörlerini sistematik bir biçimde hedef alarak kendi hesaplarına kara bir kazancın peşine düşen zevat bu karalama kampanyasından hiçbir şey elde edemeyecektir. Üniversitede akademik ve idari personelin büyük bir kısmını temsil eden Eğitim Bir Sen ve üniversitemiz, darbe girişiminin gerçekleştirildiği gecenin ilk saatlerinde bu girişimin karşısında olduklarını açıklamış ve mensuplarını meydanlara davet etmiştir. 25 gün süren demokrasi nöbetlerine tüm imkanları ve personeliyle iştirak eden, bünyesinde yapılması gereken temizliği ilk günden itibaren hassasiyetle gerçekleştiren Karabük Üniversitesi'nin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Karabük Üniversitesi ülkemizde en hızlı gelişen ve çalışma ortamı bakımından ülkemizin en huzurlu üniversitelerinden birisidir. Şahsi husumetleri hesabına, Darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'nün ağzıyla ve onun amacına hizmet edecek şekilde üniversitemizi hesaba çekmeye cüret gösterenlerden soruların cevabını verebilecek cesareti de göstermelerini isteriz" dedi.

Eğitim Bir-Sen Karabük 2 nolu Şube Başkanı Serdar Yüce, aba altından sopa gösteren hiç kimseye fırsat vermeyeceklerini üniversitede temsil ettikleri üyelerinin ve tüm üniversite çalışanlarının içerisinde bulunduğu huzur ve barış ortamını korumak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını da ifade etti. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title