Haberler

Eğitim-Bir-Sen'in "İzleme ve Değerlendirme Raporu"

Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, sendikalarının "Eğitime Bakış 2016 İzleme ve Değerlendirme Raporu"nu açıkladı.

Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, sendikalarının "Eğitime Bakış 2016 İzleme ve Değerlendirme Raporu"nu açıkladı.

Bahşi, sendika şubesinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de eğitimle ilgili göstergeleri içeren ve bu alanda bugüne kadar hazırlanmış en kapsamlı çalışmalardan birini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Raporun, birçok veriyi toplu olarak sunma niteliğiyle, gerek öğretmenlerin ve eğitimle ilgili araştırma yapan akademisyenlerin, gerekse eğitim politikalarıyla siyasi ve idari karar alıcıların çalışma masalarında yer alacak temel bir kaynak olacağına inandıklarını vurgulayan Bahşi, şöyle konuştu:

"Eğitim çalışanlarının mali ve sosyal haklarını korumak ve geliştirmek, sorunlarını gündeme getirmek ve çözmek, 'herkes için daha iyi eğitim' anlayışıyla eleştiri ve öneriler ortaya koymak, ücretlerde ve gelir dağılımında adaleti sağlamak hedefleri için çalışıyor ve üretiyoruz. Medeniyetimizin kök değerlerini idrak etmiş, daha özgür, müreffeh ve mutlu insanların yaşadığı, daha güçlü, huzurlu ve adil Türkiye'yi inşa etmek amacıyla çıktığımız sendikal yolculukta, hem sendikacılık, hem de sivil toplum noktasında yeni eşikler oluşturmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede, akademik çalışmalarımızla geçmişe, güne ve geleceğe ışık tutuyoruz."

İbrahim Bahşi, raporun tarafsız bakış açısı ve yapıcı yaklaşım çerçevesinde yürütülen uzun soluklu bir çalışmanın eseri olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title