Haberler

Eğitim Bir Sen Bitlis Şube Başkanı Durak: "Karma Eğitim ya Kaldırılsın ya da Ailelerin Tercihine...

Memur-Sen Bitlis Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Cabir Durak, okullarda zorunlu olan karma eğitimin ya kaldırılması ya da ailelerin tercihine bırakılması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Bitlis Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Cabir Durak, okullarda zorunlu olan karma eğitimin ya kaldırılması ya da ailelerin tercihine bırakılması gerektiğini söyledi.

Kız ve erkek çocuklarını ayrı okutmak isteyenlere bu fırsatın verilmesi gerektiğini savunan Durak, "Ya tamamen karma eğitim kaldırılsın ya da ailelerin isteğine bırakılsın. Türkiye'de karma eğitim zorunluluğu kaldırılmalı. İsteyen çocuğunu karma eğitime gönderebilir fakat göndermek istemeyenler için de zorunluluktan çıkarılmalı ve gerekli alt yapıları oluşturulmalıdır" dedi.

Amaç eğitimin kalitesini yükseltmek ise karma eğitimin olmadığı ülkelerde eğitim kalitesinin daha yüksek olduğunu savunan Durak, "Eğer eğitimin kalitesi ve okuryazar oranının yükseltilmesi isteniliyorsa zorunlu olan karma eğitim kaldırılmalıdır. Nitekim gelişmiş ülkelerin birçoğunda karma eğitim sistemi kaldırılmıştır. Yapılan araştırmalarda karma eğitimin olmadığı yerlerdeki eğitim kalitesi, karma eğitimin olduğu yerlere oranla daha yüksektir" şeklinde konuştu.

"Avrupa'da gelişen ülkelerde bu böyleyken yüzde 98'i Müslüman olduğu söylenen ülkemizde neden hala karma eğitim zorunlu olmaktan çıkarılmıyor?" diyen Durak, "Memur-Sen camiası olarak sürekli olarak bu talebimizi dile getirdik. 19'uncu Eğitim Şurası'nda bu isteğimizi tekrardan dile getirdik. Artık bu ülkede karma eğitim ya kaldırılsın ya da ailelerin tercihine bırakılsın" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Memur Sen Türkiye Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title