Haberler

Eğitim Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu

Eski Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Fransa'da bütün Müslümanlara hakaret etme tahriki yaparak öldürülenler için barış yürüyüşü yapanlar, Amerika'daki masum 3 genç Müslümanın ölümüne ses çıkarmadılar" dedi.

Eski Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, " Fransa'da bütün Müslümanlara hakaret etme tahriki yaparak öldürülenler için barış yürüyüşü yapanlar, Amerika'daki masum 3 genç Müslümanın ölümüne ses çıkarmadılar" dedi.

Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa eden Gündoğdu, Eğitim Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, bir örgütün sahici olması, konjonktürel olmaması için durduğu yere bakılması gerektiğini belirtti.

Davanın adı, sendika, siyaset veya bürokrasi olsa da durulan yerde birinci görevin şeytanları taşlamak, ikinci görevin ise tavaf  ve inşa etmek olduğunu dile getiren Gündoğdu, sendika olarak Çözüm Süreci ve cumhurbaşkanlığı seçiminde yaptıkları çalışmaları anlattı.

"Dik duran milletin adamının" halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanı olması için çalıştıklarını ve bununla da doğru karar verildiğini gördüklerini belirten Gündoğdu, "Fransa'da bütün Müslümanlara hakaret etme tahriki yaparak öldürülenler için barış yürüyüşü yapanlar, Amerika'daki masum 3 genç Müslümanın ölümüne ses çıkarmadılar. Yine Türkiye Cumhuriyeti'nin başkanının, seçilmiş başkanının serzenişiyle utanarak ses çıkarmak zorunda kaldılar" diye konuştu.

Milletvekilliği aday adaylığına ilişkin de değerlendirmede bulunan Gündoğdu, adaylık için birinci sıraya Ankara'yı ve ikinci sıraya İstanbul'u yazdığını kaydetti.

Genel kurulda genel başkan adayı olacaklara başarı dileyen Gündoğdu, üyelere, bağımsız, şeffaf olmaları tavsiyesinde bulundu.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ise modern toplumlarda demokrasinin, insan haklarının ve  hukuk devletinin kurumsallaşmasının ana unsurlarından birinin, sivil toplum örgütleri olduğunu belirterek, 28 Şubat'ta yaşanan olumsuzlukların giderilmesi ve Türkiye'de demokrasinin kurumsallaşması için çalışan Gündoğdu'ya, Eğitim Bir-Sen'lilere ve tüm STKlara teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül de STK'ların demokrasi mücadelesinde dik ve omurgalı durmasının önemine işaret etti.

-"Eğitim Bir-Sen yeni ufuklara yürüyüs¸ünü sürdürecek"

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Ahmet Özer ise sendika olarak sadece maaşları artırmaya çalışmadıklarını, aynı zamanda vesayetin tasfiyesinde de öncülük yaptıklarını ifade etti.

Bu yüzden cüzdan sendikacılığına saplanıp kalmadıklarını vicdan sendikacılığı yaptıklarına dikkati çeken Özer,  "Türkiye'de vesayeti nasıl tasfiye ettiysek dünyada zulmün ve zalimin tasfiyesine de öncülük edecegˆiz" dedi.

Genel Kurul yarın genel başkan ve delegelerin seçiminin ardından sona erecek.

Eğitim Bir-Sen'de genel başkanlık için Genel Başkanvekili Ahmet Özer ile Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın yarışacak.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Ahmet Gündoğdu Eğitim Bir Sen Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title